”Blues şi Poezie. La Comedie”, de Ziua Internaţională a Limbii Materne

15 Feb 2017 | scris de Loreta Popa
”Blues şi Poezie. La Comedie”, de Ziua Internaţională a Limbii Materne

Muzeul Național al Literaturii Române, împreună cu Teatrul de Comedie, organizează la 21 februarie, ora 17.00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din Bucureşti (Str. Sf. Vineri nr. 11), un eveniment cultural dedicat Zilei Mondiale a Limbii Materne, ținută anual în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul. 

Este vorba de de poezie şi blues. Sunt invitaţi să citească din operele lor literare Sántha Attila (maghiară), Liubiţa Raichici (sârbă), Luminiţa Cioabă (rromani), Ioana Crăciunescu (română) și Adrian Suciu (română), iar intervențiile blues poartă semnătura Mike Godoroja & Blue Spirit. Amfitrion: Dan Mircea Cipariu.

 „De câţiva ani, organizăm Seri de poezie şi jazz, sub egida ‹‹Poezie. La Comedie››, graţie maestrului George Mihăiţă, un prieten al poeţilor şi un fin interpret al sonurilor lirice. Anul acesta, pe 21 februarie, am imaginat acest show de poezie şi blues dedicat Zilei Internaţionale a Limbii Materne. Ca de obicei, fanii poeziei şi ai jazz-ului vor fi alături de câteva dintre cele mai autentice şi valoroase voci ale poeziei din ţara noastră”, declară Dan Mircea Cipariu, amfitrionul ”Serilor de Poezie. La Comedie”. Radio România Cultural şi AgenţiadeCarte.ro sunt partenerii media ai evenimentului. 
Intrarea este liberă!

Ziua Internațională a Limbii Materne a fost proclamată de Conferința Generală a UNESCO în noiembrie 1999 (30C/62). La 16 mai 2009, Adunarea Generală a ONU a făcut apel prin rezoluția A/RES/61/266 ”să promoveze conservarea și protecția tuturor limbilor utilizate de popoarele lumii”. Limba maternă este cel mai puternic instrument de conservare și dezvoltare a patrimoniului tangibil și intangibil. ONU consideră că toate acțiunile ce promovează diseminarea limbilor materne servesc nu doar scopul încurajării diversității lingvistice și educației multilingve, ci ajută și la dezvoltarea conștiinței tradițiilor lingvistice și culturale în întreaga lume și la inspirarea solidarității bazată pe înțelegere, toleranță și dialog.

Alte stiri din Carte

Ultima oră