Bibliteca Județeană Astra Sibiu: acces gratuit la platoforma online de cărți

25 Mar 2020
Bibliteca Județeană Astra Sibiu: acces gratuit la platoforma online de cărți

Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să își continue activitățile individuale de lectură și studiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu oferă acces online gratuit la platforma de cărți electronice Cloud Library (https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/astra/Featured, prin solicitare la adresa de email: cloudlibrary[at]bjastrasibiu.ro) și la Biblioteca Digitală (http://www.dspace.bjastrasibiu.ro/).


"Reamintim, de asemenea, faptul că prin intermediul serviciului online de asistență bibliografică BiblioSuport, utilizatorii pot beneficia de materiale în format electronic (reproduceri scanate) necesare studiului sau cercetării. În această perioadă specială, preluăm solicitările în regim gratuit, la adresa de email: bibliosuport[at]bjastrasibiu.ro. Dorim să răspundem cu promptitudine tuturor solicitărilor sosite prin intermediul emailului, astfel încât utilizatorii să beneficieze de materialele necesare în timp util. Vă mulțumim pentru că sunteți în continuare aproape de noi și vă încurajăm să respectați toate normele de igienă și recomandările autorităților", spun reprezentanții BJ ASTRA Sibiu.

Astfel, în compartimentele de împrumut carte, bibliotecarii astriști au în vedere: verificarea fondului de carte și documente periodice; reactualizarea documentelor de referință din spațiile de lectură; confruntarea fondului de carte existent la raft cu informațiile din baza de date (catalog electronic); întocmirea de situații statistice; preluarea și operarea solicitărilor telefonice; igienizarea documentelor, a mobilierului și a spațiilor.
Bibliotecarii care se ocupă de serviciile de evidență și prelucrare informatizată a documentelor continuă operațiunile de descriere bibliografică a documentelor conform standardelor ISBD (achiziții, donații, retroactiv), urmărind, în egală măsură: verificarea, corectarea și actualizarea descrierilor bibliografice din baza de date; scanarea cuprinsului și a copertelor publicațiilor introduse în baza de date și atașarea acestora la descrierea bibliografică corespunzătoare; introducerea în baza de date a datelor bibliografice din registrele de inventar; evidența trimestrială a publicațiilor, conform tribuna.ro.

Alte stiri din Carte

Ultima oră