Țara care dă mii de euro dacă turiștii se îmbolnăvesc în vacanțele de acolo

21 Iul 2020
Țara care dă mii de euro dacă turiștii se îmbolnăvesc în vacanțele de acolo

Statul Uzbekistan promite câte 3000 de euro fiecărui turist care se va infecta cu coronavirus pe teritoriul lui. Pentru asta, turiștii infectați trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

Autoritățile din Uzbekistan au anunțat că turiștii care se vor infecta pe teritoriul lor cu coronavirus vor primi o recompensă de câte 3000 de euro. Pentru a primi banii, în cazul în care au fost infectați, turiștii trebuie să angajeze un ghid local.

Care e recompensa

De asemenea, recompensa va fi primită doar de către turiștii care vin din țări cu risc redus de infectare, printre care Israel, China, Japonia sau Coreea de Sud. În plus, turiștii din Europa și Marea Britanie vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile înainte de a putea vizita țara.

Astfel, autoritățile din Uzbekistan sunt încrezătoare că turiștii nu se vor îmbolnăvi de COVID-19 în timp ce vizitează statul din centrul Asiei. Decretul pentru campania „Călătorie sigură garantată” a fost semnat de președinte Uzbekistanului săptămâna trecută.

Uzbekistan are 33 de milioane de locuitori, iar măsurile stricte luate în timpul pandemiei au dus la un număr redus de decese cauzate de coronavirus. Autoritățile au anunțat doar 19 decese din cauza coronavirusului.

Autoritățile din Cancun plătesc jumătate din costul de cazare al turiștilor


Valoarea recompensei a fost stabilită în funcție de costul mediu pentru tratarea unui pacient în statul asiatic. Uzbekistan este una dintre țările ale cărei piețe turistice înregistrează cele mai mari creșteri, fiind vizitată de tot mai mulți turiști.

Pe de altă parte, orașul Cancun din Mexic încearcă, de asemenea, să atragă turiști în această perioadă dificilă. Autoritățile de la Cancun se oferă să le plătească turiștilor străini jumătate din prețul de cazar la hotel.

Cambodgia nu primește turiști care nu au bani de tratament


Alte țări procedează exact invers. Spre exemplu, Cambodgia a anunțat că turiștii care doresc să-i treacă granița trebuie să depună în avans un depozit de 3.000 de dolari, sumă necesară pentru ca turiștii să poată fi tratați în cazul în care se infectează cu coronavirus.

De asemenea, alte state vrea să încurajeze turismul viitor prin modalități cât mai sigure. Cei speriați de pandemia de coronavirus își pot trimite țipetele de disperare în Islanda, prin intermediul unui site special dezvoltat. Țipetele vor fi „eliberate”, prin intermediul unor boxe, în locuri retrase, printre care o cascadă și vârful unui munte.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră