Simbolul turistic al Maltei, ”Fereastra de azur”, ar putea fi reconstituit

13 Ian 2019 | scris de M.C.
Simbolul turistic al Maltei, ”Fereastra de azur”, ar putea fi reconstituit Galerie foto (3)

Simbolul turistic al Maltei, ”Fereastra de azur”,  ar putea fi reconstituit într-o formă foarte modernă, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Stânca spartă prin care se vedea cerul liber s-a prăbuşit în mare după o furtună, în martie 2017, şi de atunci a devenit un foarte popular loc pentru scufundări.

Un rus propune acum construirea unei structuri care imită arcul de calcar original de pe insula Gozo.

Planul prevede nu doar reconstituirea formaţiunii stâncoase, ci ar include un spaţiu expoziţional de 5.000 de metri pătraţi care s-ar întinde pe cinci planuri spiralate, fiecare reprezentând o mie de ani din istoria Maltei.

Arhitectul rus Svetozar Andreev speră că planul lui va obţine aprobarea autorităţilor, după ce a obţinut acceptul majoritar al respondenţilor la un sondaj online.

„Fereastra de azur” apare în numeroase filme şi show-uri tv, inclusiv ”Urzeala Tronurilor” şi într-o mulţime de broșuri turistice și cărți poștale malteze.

Formațiunea s-a prăbușit în mare din cauza eroziunii. Geologii au avertizat de mai multă vreme că structura naturală este supusă unui proces accelerat de eroziune, motiv pentru care autoritățile au luat decizia de a le interzice turiștilor să se plimbe pe suprafața sa. 

Andreev şi-a numit proiectul „Inima Maltei”.

 

 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră