Investiție de sute de milioane de euro în România: „Vom crea aproape 1000 de locuri de muncă“

23 Apr 2018 | scris de Istvan Deak
Investiție de sute de milioane de euro în România: „Vom crea aproape 1000 de locuri de muncă“

După o lungă perioadă în care investițiile externe în România au stagnat sau chiar s-au diminuat din cauza instabilității politice, iată că investitorii străini au început să prindă din nou curaj.

Așa s-ar putea traduce decizia BSH Hausgeräte, filială a grupului Bosch, producător de aparate electrocasnice, de a investi în anii următori câteva sute de milioane de euro într-o fabrică din Simeria, România.

Concernul german a anunțat într-un comunicat dat publicității joi că pe terenul de 40 de hectare, achiziționat recent, se va ridica o fabrică unde se vor produce mașini de spălat.

Fabrica va fi compusă dintr-o hală de producție, un centru de logistică și o clădire administrativă. Producația propriu-zisă va începe în anul 2020. Până în 2022, fabrica trebuie să producă anual aproximativ un milion de mașini de spălat.

În acest scop, BSH va angaja în următorii ani aproximativ 700 de muncitori români. Concernul este deja activ în Romania de peste 20 de ani. Conform euwid-moebel.de, concernul mai deține în Europa fabrici de mașini de spălat în Germania, Polonia și Spania. La nivel mondial, are în total nouă fabrici în care se produc mașini de spălat.

„Noua locație din Simeria oferă condiții ideale pentru producerea mașinilor de spălat moderne și logistica necesară. Va fi o completare excelentă la rețeaua noastră de producție”, a declarat Michael Schöllhorn, Chief Operating Officer al BSH.

 

Alte stiri din Business

Ultima oră