GERMANIA. Un român s-a mutat într-o parcare, primăria îi oferă acum o locuință gratuită

27 Mar 2018
GERMANIA. Un român s-a mutat într-o parcare, primăria îi oferă acum o locuință gratuită Galerie foto (2)

Poveste cu final fericit pentru un bărbat din România, rămas fără locuință în Germania încă dinainte de Crăciun. După ce s-a mutat cu televizor și mobilă într-o parcare supraetajată din localitatea Cochem de pe valea râului Mosel (landul Rheinland-Pfalz), bărbatul a primit un ajutor nesperat de la autoritățile locale.

A fost suficient ca povestea sa să fie mediatizată de televiziunea publică regională SWR, ulterior chiar de cea națională ARD, ca primarul localității să își dea seama că trebuie să intervină.

Fiind o localitate care atrage foarte mulți turiști, prezența românului la intrarea în principala parcare supraetajată nu era deloc de bun augur.

Vecinii au început să se plângă că turiștii se tem să mai intre pe acolo și că a început să miroasă urât. 

Doar că Oancea Mitică nu putea fi convins să plece de bunăvoie. Mai mult, bărbatul refuza orice ajutor de la cei din jur. “Adun sticle de plastic și le duc la reciclare, așa mai câștig și eu un ban”, mărturisește românul.

Era convins că, dacă vremea se va încălzi, va reuși să se repună pe picioare. Primarul Walter Schmitz (CDU) n-a mai așteptat și i-a procurat o locuință cu două camere nou-nouță, unde bărbatul “a fost mutat” deja. El s-a ocupat și de transferul mobilei și tuturor bunurilor în noua locuință.

“Fiindcă nu are documente, îl vom duce la consulatul din Bonn și îi vom face buletin. Cu documente noi va putea să își caute un loc de muncă. El asta vrea cu orice preț. Refuză să primească ajutor social”, a declarat Schmitz. Oancea Mitică va sta gratuit în locuință și o va putea folosi până se va pune din nou pe picioare.

“Am vorbit cu el prin intermediul unui translator. Și-a dat și el seama că mutarea în parcare nu poate fi o soluție pe termen lung. La început a refuzat orice ajutor, dar acum e fericit de spijinul acordat”, a adăugat primarul, pentru Bild. “Mă bucur că pot să fac și eu un duș, asta mi-a lipsit cel mai mult în parcare”, a încheiat bărbatul de 39 de ani.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră