Fenomen neobișnuit în SUA. Imagini virale pe Internet, filmate cu drona

17 Ian 2019 | scris de A.V.
Fenomen neobișnuit în SUA. Imagini virale pe Internet, filmate cu drona

O formațiune curioasă și-a făcut apariția pe un râu care străbate statul american Maine, într-un râu care traversează micuța localitate Westbrook, scrie The New York Times. În mijlocul apei, se rotește un disc de gheață cu diametrul de 100 de metri, care a stârnit imaginația localnicilor.

Unii au spus că ar fi o platformă de aterizare pentru extratereștri, alții că e un semn rău, alții, că e loc de joacă pentru rațe (ceea ce nici nu e departe de adevăr, căci unele au fost zărite în zonă, apreciind suprafața).

Una peste alta, localnicii s-au grăbit în zonă și au fotografiat și postat pe rețelele de socializare, astfel încât imaginile au devenit virale pe Internet.

Discul se rotește lent, în sensul acelor de ceasornic, și servește drept plută imensă pentru tot felul de păsări, dar în primul rând pentru rățuște.

Oamenii de știință spun că fenomenul este neobișnuit, dar foarte natural, și se produce când o grămadă de zăpadă care se topește îngheață într-un vârtej de apă sau când o bucată de gheață se separă de o alta și începe să se învârtească în apă.

În timpul rotirii, lovindu-se de pietrele din apă, laturile îi sunt ”frezate”, astfel încât se poate forma o platformă precum cea de față.

Cotidianul New York Times prezintă în pagina sa de Internet imagini filmare cu drona la fața locului, pe care le puteți urmări AICI, dând totodată asigurări că nu vin extratereștrii!

Alte stiri din Bizar

Ultima oră