Luni 5 octombrie, ZI LIBERĂ ŞI NU PREA... Ce se întâmplă cu elevii şi cu profesorii de ZIUA EDUCAŢIEI: „Rămâne la latitudinea fiecărei unități de învățământ (...)"

04 Oct 2015
Luni 5 octombrie, ZI LIBERĂ ŞI NU PREA... Ce se întâmplă cu elevii şi cu profesorii de ZIUA EDUCAŢIEI: „Rămâne la latitudinea fiecărei unități de învățământ (...)
Elevii și profesorii bucureșteni nu vor desfășura orele obișnuite, luni, 5 octombrie, când este Ziua internațională a Educației. Potrivit ordinului ministrului Educației privind structura anului școlar 2015-2016, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, ziua de 5 octombrie - Ziua internațională a Educației. Şi în ţară elevii şi profesorii vor merge la şcoală, fiecare unitate de învăţămând urmând să decidă ce va face de Ziua Educaţiei. 

Conform Contractului Colectiv de Muncă valabil la nivelul grupului de unități al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ziua de 5 octombrie 2015 este zi nelucrătoare. Aceasta înseamnă că ziua nu este plătită, iar activitățile care se desfășoară sunt pe bază de voluntariat. Rămâne la latitudinea fiecărei unități de învățământ să decidă cum va marca Ziua Internațională a Educației. Mai multe școli din București și-au anunțat deja elevii ca luni să stea acasă.

„Luni se vor desfășura activități educative și recreative dedicate Zilei Mondiale a Educației", a declarat  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu. Noul an școlar, 2016-2017, începe la 12 septembrie 2016.  

În Timiş şi Arad, elevii şi profesori vor merge la  şcoală 

La Arad, mâine, 5 octombrie se va face școală. Inspectoratul Școlar Județean Arad a dat în cursul zilei de joi un comunicat prin care a precizat că de Ziua Educației elevii și profesorii vor fi la școală. „Activitățile se vor desfășura conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar. Astfel atât elevii cât și profesorii vor veni la școală urmând ca programul zilei să cuprindă activități specifice” precizează Claudius Mladin, inspectorul școlar general, potrivit RTV. Nici în Timiş elevii nu vor sta acasă. Profesorii vor merge la şcoală, la fel şi elevii, numai că vor face diferite de activităţi, în locul cursurilor obișnuite.




Alte stiri din Actualitate

Ultima oră