Unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume va avea loc sâmbătă, la Bucureşti

17 Sep 2015
Unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume va avea loc sâmbătă, la Bucureşti
Sâmbătă, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, va avea loc în Piața Constituției evenimentul iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume, organizat de Primăria Capitalei. Fațada Palatului Parlamentului, cu o suprafață de 23.000 de metri pătrați, va fi personalizată și reinterpretată printr-o imagine 3D complexă.

Conform unui comunicat al Primăriei Capitalei, şase echipe de artiști (desemnate câștigătoare în urma Open Call-ului destinat comunității internaționale de artiști video), AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franța) și Mindscape (România) vor realiza show-uri a câte 4 minute și 30 de secunde pe fațada Palatului Parlamentului. Publicul își poate vota echipa preferată în seara evenimentului, prin sms la numărul 1703. Mai multe mesaje, mai multe șanse de a câștiga o excursie pentru două persoane la Paris.

Seara va începe cu un concert susținut de Argatu' & Friends (ora 19.00), urmat de Șuie Paparude ce va cânta în deschiderea celebrei formații de electro-swing PAROV STELAR. De asemenea, trupa de dansatori Ledlight Dance Group va aduce pe scenă o coregrafie luminoasă interactivă, cu ajutorul unor costume spectaculoase.

Anul acesta, în cadrul iMapp Bucharest, a fost introdusă o nouă secțiune, StillMapp — Picture Competition, un concurs de fotografie în urma căruia cele mai bune fotografii vor fi proiectate pe fațada Palatului Parlamentului, pe 19 septembrie, marele câștigător primind un premiu în valoare de 1000 de euro. 

Premiera Noaptea Albă a Bucureștiului în Centrul Istoric va avea loc în noaptea de 19 spre 20 septembrie. Capitala va deveni pentru o noapte o rețea de instalații interactive și instrumente audio-vizuale. Ajunsă la cea de-a cincea ediție, Noaptea Albă a Bucureștiului populează străzile cu animații proiectate, display-uri luminoase, jocuri de laser și sunet, concert de muzică și pictura live, instrumente muzical-vizuale și tehnologii de ultima generație ale unor artiști internaționali și români.

15 instalații vor împânzi Centrul Vechi al Bucureștiului în Noaptea Albă, printre care zmeiele majestuoase Leș Luminéoles, instalațiile interactive de lumini și sunete Lights Contacts sau boxele Street Sound.

De asemenea, în perioada 18-20 septembrie are loc, în cadrul Zilelor Bucureștiului, primul festival de muzică alternativă 100% românească, Sound & Vision. Evenimentul, organizat de ArCub, reunește pasiunea pentru beat-urile indie rock, synth-uri electro și freestyle rap cu ultimele trenduri în arta vizuală. Timp de trei zile, Gara Băneasa găzduiește două scene pentru concerte live și DJ seturi, ateliere tematice, ultimele trenduri în arta vizuală urbana, precum și 15 trupe alternative.

În aceeaşi perioadă, Parcul Cișmigiu se va transforma într-un spațiu de aventură și distracție pentru copii.

Astfel, vineri 18 septembrie între orele 14:00 — 18:00, sâmbătă 19 septembrie și duminică 20 septembrie 2015, între orele 10:00-18:00, Parcul Cișmigiu va deveni o capitală în miniatură prin amplasarea unor clădiri reprezentative precum Casa Poporului, Ateneul Român și Arcul de Triumf dar și un parc al aventurii unde se vor putea cățăra în copaci, vor trage cu arcul, escalada pereți și trece printre obstacole sau pot participa la atelierele interactive. De asemenea copiii vor avea parte de spectacole de muzică și dans, de magie, de teatru, bubble show și multe alte surprize.

Povești de București, este un alt program care va avea loc în perioada 18-20 septembrie. Bucureștenii și turiștii sunt invitaţi să participe la reconstituirea atmosferei Bucureștiului de odinioară, printr-o serie de manifestări, precum Târgul Bucureștiului, zona culinară, concerte, parada costumelor de epoca, 'Bătaia cu flori', statui vivante, piese de teatru și spectacole de acrobație și echilibristică.

La evenimentele dedicate Bucureștiului, organizate de Primăria Capitalei, în acest weekend, în Piața Constituției, Centrul Vechi, parcurile Cișmigiu și Herăstrău, Gara Băneasa precum și în Piața George Enescu, intrarea este liberă.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră