Zeci de mii de români, amendaţi cu sume colosale pentru pariuri online. Vezi LISTA NEAGRĂ a site-urilor fără licență în România

23 Oct 2015
Zeci de mii de români, amendaţi cu sume colosale pentru pariuri online. Vezi LISTA NEAGRĂ a site-urilor fără licență în România
Peste 50.000 de români care au jucat jocuri de noroc sau au pariat bani pe site-uri fără licenţă în România vor trebui să plătească amenzi cuprinse între 5 şi 10 mii de lei, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc demarând împotriva acestora procedurile legale.

Jucătorii susțin însă că nu fuseseră avertizați că accesează site-uri neautorizate.

"Mi s-a adus la cunoștință faptul că am accesat platforme de pariuri sportive și jocuri de noroc ilegale, nelicențiate la noi în țară. Le-am spus că nu am fost informat de acest lucru și m-au pus să dau o notă explicativă", a declarat pentru stiri.tvr.ro unul dintre jucătorii amendați.

Site-ul pariurix.com a publicat o imagine în care prezintă o amendă de 5.000 de lei primită de un utilizator pentru că a pariat în perioada 10-30 septembrie.



Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a anunţat că, din 13 octombrie, a fost anulat dreptul de operare al companiilor Hillside Gaming LP şi Hillside Sports LP care oferă în comun servicii de jocuri de noroc prin platforma de jocuri accesibilă prin intermediul site-ului bet365.com.

Vezi aici care sunt site-urile de jocuri de noroc neautorizate

"Compania a fost atenționată să nu mai permită jocul jucătorilor care accesează site-ul de pe ip-uri de România sau jucătorilor români conform dispozițiilor legale și să remită jucătorilor banii existenți in contul de joc. Atenționăm jucătorii ca au la dispoziție 30 de zile pentru a retrage sumele deținute in conturile de joc perioada după care accesul la site-ul bet365.com va fi restricționat. De asemenea, informăm toți jucătorii că în conformitate cu prevederile art.22 alin.(6) din OUG nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: ”Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei participarea persoanelor fizice de pe teritoriul României la activități de jocuri de noroc la distanță, așa cum sunt definite la art.10 alin.(1) lit. h)-n), care nu sunt autorizate de O.N.J.N", se arată în comunicatul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră