Celebra enciclopedie liberă Wikipedia, în pericol să dispară

25 Mai 2015
Celebra enciclopedie liberă Wikipedia, în pericol să dispară
Cine caută informaţii zilele acestea pe ro.wikipedia.org are surpriza să fie întâmpinat de un mesaj în care fondatorii acestei enciclopedii libere spun că au ajuns la fundul sacului şi riscă să dispară din cauza lipsei finanţării. Ca atare, ei au lansat o campanie de donaţii, cu sume cuprinse între 10 lei şi 500 de lei sau altele, la alegere, ce pot fi plătite lunar sau doar o singură dată.

Site-ul nu afişează reclame, anunţuri publicitare ce ar putea fi o sursă de venit, iar fondatorii săi nu vor să găzduiască astfel de lucruri nici pe viitor. Banii din donaţii vor fi folosiţi pentru servere, personal şi programe. Iată mesajul celor de la ro.wikipedia.org:

"Vom trece direct la subiect: astăzi vă solicităm să sprijiniţi Wikipedia. Pentru a ne proteja independenţa, nu vom afişa niciodată anunţuri publicitare. Existenţa noastră este posibilă datorită donaţiilor în valoare medie de 50 lei. Numai o mică parte din cititorii noştri donează. Acum este momentul să apelăm la sprijinul dumneavoastră. Dacă fiecare persoană care citeşte acest mesaj ar dona 10 lei, campania noastră de strângere de fonduri s-ar încheia într-o oră. Exact, donaţia pe care o solicităm de la dumneavoastră este echivalentă cu preţul unei ceşti de cafea. Dacă Wikipedia vă este utilă, dedicaţi un minut din timpul dumneavoastră pentru a o menţine online şi fără anunţuri publicitare. Suntem o fundaţie mică, fără scop lucrativ, cu costuri de nivelul unui site de top, pentru: servere, personal şi programe. Servim milioane de cititori, dar funcţionăm cu o fracţiune din bugetul altor site-uri de top. Wikipedia este un proiect deosebit. Este asemenea unei biblioteci sau unui parc public la care avem cu toţii acces pentru a învăţa. Wikipedia este concepută de către o comunitate de voluntari pasionaţi să împărtăşească cunoştinţele despre lume. Ajutaţi-ne să încheiem campania de strângere de fonduri, pentru a ne putea dedica în continuare îmbunătăţirii Wikipediei".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră