Voronin atacă România și cere reacții din partea Bruxelles-ului. Mesajul transmis de liderul comunist președintelui PE, Martin Schulz

07 Iul 2015
Voronin atacă România și cere reacții din partea Bruxelles-ului. Mesajul transmis de liderul comunist președintelui PE, Martin Schulz
Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, îi cere socoteală președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, în legătură cu lipsa unor reacții din partea Bruxelles-ului de taxare a României pentru ”politica expansionistă și de acaparare a Republicii Moldova”, scrie portalul moldovean deschide.md.

Într-o scrisoare adresată demnitarului european, președintele PCRM susține că "autoritățile române susțin acțiunile de divizare teritorială a Republicii Moldova”.
 
"Un rol foarte distructiv în destabilizarea situației în țară, apeluri la divizare teritorială îl joacă autoritățile României și așa numitele comitete pentru unificarea Basarabiei”, susține Voronin.
 
În scrisoare, Voronin spune că la Marea Adunare Națională organizată duminică de Blocul Unității Naționale au participat aproximativ 3000 de oameni din care, 2000 ar fi fost cetățeni români care au fost aduși în Chișinău pentru a participa la eveniment, ”inclusiv senatori români și alți oficiali de rang înalt”.
 
Voronin susține că ”astfel de intervenții din partea României durează de 25 de ani” și că ”s-au intensificat după aderarea României la UE", statul romn promovând o "politică de distrugere și încorporare a Republicii Moldova".
 
Totodată, liderul comunist își arată nemulțumirea față de faptul că Bruxelles-ul ”manifestă indiferență ascunsă față de manifestările național-unioniste și profasciste”. În plus, Voronin solicită Parlamentatului European explicații privind lipsa unor reacții la ”declarațiile revanșarde ale ex-președintelui român Traian Băsescu”.

Voronin își încheie scrisoarea prin a spune că ”poporul moldovean va lupta până la final pentru a întări suveranitatea Republicii Moldova”. 

Vedeți mai jos scrisoarea integrală semnată de Vladimir Voronin.  (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră