Voi ştiţi câte stele sunt pe cer?

05 Iun 2015 | scris de Cristi Severin
Voi ştiţi câte stele sunt pe cer?
Observatorul Astronomic continuă şi în luna iunie, la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul  Suţu), conferinţele “Călătorie prin Univers” şi “Câte stele sunt pe cer? ”.
O nouă “Călătorie prin Univers” va avea loc la 6 şi 20 iunie 2015 la ora 19:00. Observatorul Astronomic îi aşteaptă pe cei interesaţi să i se alăture lui Adrian Șonka într-un periplu până la marginea Universului. Călătoria  este posibilă printr-un program de astronomie creat de National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ) și o proiecție însoțită de explicații „pe viu”.
Dacă vă puneţi întrebarea  “Câte stele sunt pe cer? ” puteţi primi răspunsul pe 13 și pe 27 iunie 2015, la ora 19:00. Acest eveniment, prezentat tot de Adrian Șonka la Palatul Suțu, este posibil prin utilizarea unui program de astronomie și a unei baze de date cu observații astronomice reale. Prezentarea este o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live. Participanții vor vedea cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră