Violeta Alexandru: noi completări la ordonața privind șomajul tehnic

06 Apr 2020 | scris de A.A.
Violeta Alexandru: noi completări la ordonața privind șomajul tehnic

Ministerul Muncii pregătește noi prevederi privind acordarea ajutorului pentru șomajul tehnic. Deja au fost aprobate două ordonanțe de urgență, iar acum este în lucru un nou act normativ, după cum susține ministrul muncii Violeta Alexandru. "Am parcurs toate mesajele primite și pregătim completări la Ordonanțe pentru șomaj tehnic”, a spus ministrul.

Aceasta spune că a discutat mult cu băncile pentru a rezolva situația celor care au PFA și doar cont personal. Ajutorul nu poate fi trimis pe cont personal. "Cei care au PFA cu activitate afectată de criză și doar cont personal al celui care conduce, vor putea comunica exclusiv electronic cu băncile ale căror clienți sunt pentru a le deschide și unul pentru PFA. Nu putem trimite bani publici în conturi personale. Mulțumesc băncilor care au fost receptive", a scris ministrul pe contul său de Facebook.

Ministrul a precizat și de posibilitatea unui șomaj tehnic pentru avocați: ”Am primit și integrat în noua noastră propunere pentru Guvern clarificările de la Ministerul Justiției pentru a putea acorda sprijin și avocaților a căror activitate a fost afectată. Afectată! Se va declara pe proprie răspundere.

Mă gândesc deja la alte măsuri. Pentru #Romaniaactivă. Reiau seria consultărilor pentru a îmi valida propunerile. Toți cei care vor să contribuie cu idei, indiferent de formațiunea politică, oameni care pun interesul public deasupra calculelor electorale mă găsesc în orice moment.”, a precizat Alexandru prin intermediul rețelelor de socializare

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră