Violatorii din Vaslui ar putea fi CASTRAȚI! Proiectul aşteaptă să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor

24 Iul 2015
Violatorii din Vaslui ar putea fi CASTRAȚI! Proiectul aşteaptă să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor
Inițiativa legislativă privind castrarea chimică a pedofililor și violatorilor va fi readusă în discuție după vacanța parlamentară. Proiectul se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, care este for decizional, după ce a trecut de Senat. 

În momentul de față, castrarea chimică se practică în țări ca Franța, Germania, Polonia (a fost prima țară din UE în care s-a introdus această pedeapsă, în 2009), Republica Moldova și Cehia. De asemenea, în Marea Britanie violatorul sau pedofilul poate alege dacă vrea castrarea sau pedeapsa cu închisoarea.
 
”Alături de mine sunt și alți colegi care au semnat această inițiativă legislativă și suntem de acord că termenul de ”castrare chimică” este un pic dur, așa că probabil vom gândi varianta unui tratament cu subtanțe chimice. Am speranța ca, după 1 septembrie, când ne vom întoarce la muncă în Parlament, vom trece această lege și de Camera Deputaților, care este cameră decizională și vom lua măsuri împotriva pedofililor și violatorilor. Suntem cu toții solidari cu tânăra din Vaslui, și deși petițiile online nu au un fundament juridic, consider că fiecare inițiativă de a pedepsi astfel de abuzuri va ajuta. Am primit asigurări că legea prin care încercăm să-i tratăm pe oamenii bolnavi de astfel de dorințe va trece, pentru a opri astfel de nelegiuiri pe viitor”, a afirmat  senatorul UNPR de Baia Mare, Ciprian Rogojan, unul dintre inițiatorii proiectului.

De asemenea, senatoarea Doina Silistru (PSD) s-a declarat de acord cu acest proiect de act normativ. 
 
„A fost dezbătut în Senat la noi și este trecut la Camera deputaților. Senatul a aprobat, dacă țin eu minte bine. La camera decizională acum nu mai există termene în care să fie dezbătut un act normativ, deci acum așteptăm să vedem ce decizie iau deputații. Eu am votat această inițiativă legislativă”, a spus Doina Silistru.

Gabriela Firea: Violatorii nu au niciun fel de teamă de repercusiunile faptelor lor 
 
Subiectul castrării chimice a violatorilor și pedofililor a fost adus în discuție, zilele trecute, și de Gabriela Firea. Purtătoarea de cuvânt a PSD a spus că drama fetei ridică multe semne de întrebare în legătură cu ideea de justiţie.
 
"Drama tinerei din Vaslui ridică serioase semne de întrebare în legătură cu ideea de justiţie. Ca şi cum violul în sine nu este o traumă suficient de mare pentru a marca pe viaţă destinul unui om, victima este acum şi ţinta unei campanii de denigrare dusă de autorii faptei, care au fost eliberaţi din arestul preventiv. Violatorii nu au niciun fel de teamă de repercusiunile faptelor lor, ba dimpotrivă, se declară mândri şi continuă să-şi agreseze victima în alte moduri", a scris Gabriela Firea, luni, pe Facebook.
 
"Este poate momentul să luăm în seamă zecile de mii de voci care au luat atitudine în acest caz şi să înăsprim atât pedepsele pentru astfel de infracţiuni, cât şi măsurile preventive pe parcursul derulării cercetărilor şi a procesului. De asemenea, poate va fi considerată oportună reluarea dezbaterilor în Parlament asupra legii privind castrarea chimică a violatorilor, proiect care a trecut de Senat şi aşteaptă să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor", a concluzionat Firea.
 
Tudor Ciuhodaru: Solicit sprijin pentru un pachet legislativ ce prevede eliminarea violulului din legea medierii 

Deputatul de Vaslui Tudor Ciuhodaru a susținut, la rândul său, că e nevoie ca aceia care recurg la violențe și abuzuri sexuale să fie aspru condamnați, cu decenii de închisoare asemenea criminalilor, el cerând sprijin pentru un pachet legislativ care să instituie astfel de pedepse. „Cazul tinerei violate de șapte indivizi ne arată că e nevoie de condamnarea aspră, în orice context și orice circumstanță, a tuturor celor ce recurg la violențe și abuzuri sexuale. E incredibil și revoltător! În România secolului XXI au loc anual 2500 de violuri. Unul la patru ore. Pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete, solicit sprijin pentru un pachet legislativ ce prevede eliminarea violulului din legea medierii precum și decenii de pușcărie grea pentru abuzurile sexuale', a afirmat deputatul Tudor Ciuhodaru, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
 


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră