A fost violată, dar judecătorul a condamnat-o că a făcut sex...în afara mariajului

13 Iun 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
A fost violată, dar judecătorul a condamnat-o că a făcut sex...în afara mariajului

O femeie din Olanda, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnată cu suspendare și a primit o amendă de 824 de dolari pentru că a făcut sex în afara mariajului, deși ... ea făcuse plângere că fusese violată.

Avocatul femeii povestește cum cineva i-a strecurat un somnifer în băutură în timp ce se afla la barul unui hotel din Doha, Quatar. Ea s-a trezit în apartamentul unui necunoscut și și-a dat seama că a fost violată.

Adus în fața tribunalului, atacatorul ei a declarat că relația sexuală a fost consensuală. Acest lucru nu l-a oprit să nu fie condamnat la 100 de lovituri de bici pentru sex în afara instituției căsătoriei și alte 40 de lovituri pentru consumul de alcool.

Ambasadorul olandez în Quatar, Yvette Burghgraef-van Eechoud, a spus că femeia va fi curând deportată și că se fac eforturi pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

Conform articolului 281 din codul penal oricine face sex cu o femeie peste 16 ani fără a exista o relație maritală poate fi condamnat la închisoare de până la 7 ani. Aceeași pedeapsă ar trebui acordată și femeii, pentru consmițirea actului sexual.

Cazul turistei olandeze ridică întrebări privind modul în care autoritățile din Quatar ar putea proceda în 2022 când țara va fi asaltată de turiști vestici, veniți cu ocazia Cupei Mondiale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră