Când a fost CITAT premierul de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie? Ce spune VICTOR PONTA şi ce spune CODRUŢA KOVESI

05 Iun 2015
Când a fost CITAT premierul  de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie? Ce spune VICTOR PONTA şi ce spune CODRUŢA KOVESI
Premierul Victor Ponta  a afirmat astăzi că a fost citat abia joi seara de DNA, şi nu în urmă cu câteva zile, aşa cum a declarat procurorul şef Laura Codruţa Kovesi. „Precizez că am fost citat telefonic la sediul Guvernului de Procurorul Jean Uncheselu ieri după amiază la ora 16.15! (sunt convins ca exista procesul verbal în acest sens şi înregistrarea telefonică). Regret că informaţia prezentată public de dna Procuror şef Kovesi este neadevărată!“, a postat pe Facebook Victor Ponta.

Reacţia vine după ce procurorul şef al DNA a dezmintit categoric faptul că începerea urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta ar avea vreo legatură cu moţiunea de cenzură depusă în aceeaşi zi de PNL, precizând că citarea premierului pentru audieri s-ar fi făcut în urmă cu câteva zile.

Legătura lui Ponta cu Rovinari-Turceni


Dan Șova a declarat recent că Victor Ponta a colaborat, în perioada 2007-2008, cu casa de avocatură „Șova și Asociații“ în perioada în care aceasta reprezenta interesele companiei energetice Turceni-Rovinari. Șova precizat însă că premierul nu a avut nicio legătură cu contractele dintre cabinetul său de avocatură şi conducerea complexului Rovinari-Turceni.

„A fost o colaborare pe două dosare penale. Atunci Ponta era dintre cei mai buni avocaţi de drept penal. Sumele câştigate de Ponta au fost modice. Dacă vrea cineva să facă comparaţie între veniturile luate de Ponta de la "Sova şi Asociaţii" şi veniturile lui "Șova şi Asociaţii" de la Turceni. Veniturile lui Ponta de la „Șova şi Asociaţii“ reprezintă 0,32% din veniturile pe care le-a luat "Șova şi Asociaţii" de la Turceni”, a spus Dan Șova.




Alte stiri din Actualitate

Ultima oră