UPDATE. Victor Ponta, la DNA, în dosarul Rovinari-Turceni. Ce a declarat premierul la ieşirea din sediul Direcţiei Anticorupţie

03 Sep 2015
UPDATE. Victor Ponta, la DNA, în dosarul Rovinari-Turceni. Ce a declarat premierul la ieşirea din sediul Direcţiei Anticorupţie
UPDATE.  Premierul Victor Ponta a declarat astăzi la ieșire din sediul DNA, că a făcut o cerere prin care a solicitat procurorului de caz să fie disjuns dosarul lui, din dosarul mare "Rovinari-Turceni", motivând că dorește ca situația sa să se rezolve mai repede.

„Am venit așa cum este normal, ca orice cetățean. Mi-am spus punctul de vedere. Domnul procuror m-a întrebat, am răspuns la absolut toate întrebările. Așa e normal. (...) A rămas un singur lucru pe care probabil o să vi-l comunice și procurorul. Am făcut o cerere ca situația mea să fie disjunsă, că nu are legătură cu dosarul mare, ca să se rezolve mai repede, într-un fel sau altul. Eu cred că este interesul și al meu și al Parchetului și al opiniei publice să nu stea bucățica mea în dosarul mare. Dacă procurorul va accepta, atunci foarte repede o să avem o soluție. Repet, o discuție civilizată. Am spus tot adevărul, tot ce știu", a declarat Ponta, după ce a fost audiat la DNA aproximativ două ore.

Premierul Victor Ponta s-a prezentat joi la DNA, el fiind urmărit penal dosarul Rovinari-Turceni. Înainte de a intra în sediul DNA, el a declarat: „Dacă am adoptat Codul Fiscal, acuma pot să vin să dau şi o declaraţie".  Reamintim că premierul Ponta a fost ultima oară la DNA pentru a fi audiat în acest dosar pe 19 august. În aceeaşi zi, DNA a anunţat că procurorii au pus sechestru asigurător pe un apartament al lui Victor Ponta pentru a recupera prejudiciul de 51.321 de lei care ar fi fost produs de acest prin complicitate la evaziune fiscală, sumă stabilită în urma expertizei efectuate în dosarul "Turceni - Rovinari".

De ce este acuzat premierul

DNA a precizat că prejudiciul stabilit în dosarul „Turceni - Rovinari", constă în obligaţiile fiscale de la care s-ar fi sustras SCA "Şova şi Asociaţii", reprezentată de Şova Dan-Coman, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

Ponta a scris atunci pe Facebook că în din expertiza făcută în dosarul său se arată că SCA "Şova şi Asociaţii" şi-a dedus cheltuieli în baza contractului cu el de 51.321 de lei, dar au şi fost plătite taxe şi impozite de către Cabinet Avocat "Ponta Victor" în sumă de 53.000 de lei.

Oficiali din DNA au precizat la rândul lor că acel fragment prezentat de Victor Ponta din expertiza efectuată în dosarul "Turceni - Rovinari" nu este o concluzie a expertizei, ci o observaţie a expertului parte al lui Dan Şova.

În acelaşi dosar, senatorul Dan Şova este urmărit penal pentru fals în înscrisuri, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce în perioada 2007-2008 firma "Şova şi Asociaţii" a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexele Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.


Vom reveni cu informaţii! 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră