Victor Ponta, INCULPAT. Procurorii DNA au pus sechestru pe averea premierului

13 Iul 2015
Victor Ponta, INCULPAT. Procurorii DNA au pus sechestru pe averea premierului
UPDATE 13:10 - Procurorii DNA au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin premierului Victor Ponta, în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.
 
"În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatului Ponta Victor-Viorel. Inculpatului Ponta Victor-Viorel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală", se arată într-un comunicat al DNA.
 
Potrivit sursei citate, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", în prezent prim-ministru, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

UPDATE 11:44
Conform unor surse din cadrul anchetei, citate de mai multe televiziuni de știri, dosarul lui Victor Ponta a intrat într-o nouă fază procesuală, premierul dobândind calitatea de inculpat, pe numele său fiind deschisă o acțiune penală. De asemenea, începând de astăzi a fost instituit un sechestru pe o parte din bunurile sale. 
Sursele citate informează că în cadrul întâlnirii cu procurorii DNA, Victor Ponta nu a făcut declarații, uzând de dreptul la tăcere, în așteptarea rezultatelor expertizei independente dispuse de anchetatori, ce va fi finalizată în cel mult o lună și jumătate.

UPDATE 11:30
- "Procurorul a dispus expertiza financiar-contabilă. Mă voi întoarce în august, când va fi gata expertiza", a declarat Victor Ponta la ieşirea din sediul DNA. 

Victor Ponta s-a prezentat, azi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Premierul a coborât din mașină sprijinindu-se în cârje, după operația la genunchi pe care a suferit-o în Turcia.

"Pot să trec fără să mă dărâmați? Mulțumesc! (...) Eu vreau să ajung la DNA și dumneavoastră nu mă lăsați! Asta este prima dată în viața mea când mi se întâmplă așa ceva", le-a spus Ponta jurnaliștilor.

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni — Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel").

CITEȘTE COMUNICATUL DNA
 
Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte însemnată din sumele obținute de către SCA "Șova și Asociații" de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură. (V.M.)
 
 


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră