Victor Ponta a povestit unde a întâlnit-o, pentru prima dată, pe Codruţa Kovesi: la podgoria lui Ghiţă

01 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
Victor Ponta a povestit unde a întâlnit-o, pentru prima dată, pe Codruţa Kovesi: la podgoria lui Ghiţă

”Prima dată în viața mea, când m-an întâlnit cu doamna Kovesi într-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghiță, nu acasă. Nu știu dacă o mai are acum, avea o podgorie între Ploiești și Mizil. Acolo m-am întâlnit prima dată cu doamna Kovesi în 2011”, a spus fostul premier Victor Ponta, la Antena 3.

Într-un interviu acordat cu o zi în urmă presei, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că nu a fost și nu va fi prietenă cu ”inculpatul Sebastian Ghiță”. Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.  Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră