Victor Ponta a fost ACHITAT definitiv în dosarul “Turceni-Rovinari”, după 8 ani. „Prin acest dosar și demisia impusă, a fost schimbată soarta mea, a multor alți oameni nevinovați ”

28 Dec 2023
Victor Ponta a fost ACHITAT definitiv în dosarul “Turceni-Rovinari”, după 8 ani. „Prin acest dosar și demisia impusă, a fost schimbată soarta mea, a multor alți oameni nevinovați ”

Fostul premier al României Victor Ponta a anunțat că Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat decizia de achitare definitivă în dosarul “Turceni-Rovinari”, pe motiv că fapta nu există. Sentința vine după 8 ani de proces. 

Judecătorii ICCJ au restabilit adevărul, a scris Ponta pe Facebook. Dosarul care a dus, în 2015, la demisia mea din puncția de președinte al PSD și, ulterior, din funcția de prim-ministru, mai scrie Ponta, s-a încheiat cu achitare pentru că „nu există fapte care să constituie infracțiuni”.

Victor Ponta a menționat că dosarul penal a avut scopul de a-l îndepărta din funcție.

NU am invocat niciodată prescripția sau o altă modificare de procedura sau decizie a CCR. Am fost tot timpul nevinovat și dosarul penal a avut, de la început, scopul de a mă îndepărta din funcție. Ma bucur că am avut încredere în justiție.

Fostul șef al Guvernului a cerut iertare, în mesajul postat pe rețeaua de socializare, celorlalți patru inculpați și și-a exprimat regretul pentru suferința provocată familiei.

Le cer iertare celorlalți 4 inculpați (toți achitați) care au fost “victime colaterale”. Îmi pare rău pentru suferința familiei și a prietenilor mei din aceasta perioadă. Regret că Statul Român (adică noi toți) a plătit cheltuieli inutile de peste 1 milion de euro – expertize, percheziții, magistrați, avocați etc., doar sa justifice o acuzație evident neserioasă și netemeinică.

În finalul postării, Ponta a afirmat că acest dosar i-a schimbat soarta, însă nu dorește „o revanșă” față de autorii dosarului.

Nu am nicio așteptare și nicio dorință de revanșă față de autorii acestui dosar sau față de cei care au profitat politic. Nu vreau, însă, sa uitam că, prin acest dosar și demisia impusă, a fost schimbată soarta mea, a multor alți oameni nevinovați și chiar destinul politic al României. Îmi doresc ca asemenea abuzuri sa nu se mai repete niciodată în țara noastră.

În același dosar au fost achitați și Laurențiu Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER) la data faptelor, Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al CET, Cristea Dumitru,  director general al Complexului Energetic Turceni (CET), Dan Șova, fost ministru în Cabinetul Ponta.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră