Victor Ciutacu, despre cazul violului în grup de la Vaslui: Auzi, petiție pentru arestare semnată de fostul președinte, care cică A REFORMAT JUSTIȚIA

21 Iul 2015
Victor Ciutacu, despre cazul violului în grup de la Vaslui: Auzi, petiție pentru arestare semnată de fostul președinte, care cică A REFORMAT JUSTIȚIA
Cazul fetei violate de șapte bărbați din Vaslui este foarte discutat pe rețelele de socializare, mai ales după apariția unei petiții online, în care se cere arestarea imediată a celor șapte indivizi, puși în libertate. Jurnalistul Victor Ciutacu are o abordare diferită față de majoritatea celor care au comentat subiectul și aduce în discuție măsura arestului preventiv. Ciutacu constată ironic și semnarea petiției de către Traian Băsescu, cel care și-a asumat public, de nenumărate ori, reformarea justiției.

"Cazul oribilului viol colectiv de la Vaslui redeschide o temă extreme de sensibilă de dezbatere publică. Măsura arestului preventiv trebuie aplicată în egală măsură acuzaților de infracțiuni comise cu violență și celor suspectați de corupție sau sistemul judiciar poate face distincție în funcție de periculozitatea socială? Când s-a declanșat faimosul jihad anticorupție, lumea nu s-a mai săturat aplaudând intrarea la beci a unor personaje politice importante și în egală măsură extreme de notorii. Așa au ajuns să stea cu lunile în Beciul Domnesc, pentru suspiciunea că ar fi comis infracțiuni economice sau de corupție, printre mulți alții, Elena Udrea, Radu Mazăre, Marian Vanghelie sau Nicușor Constantinescu. Toate vocile care au îndrăznit că susțină că suspecții de infracțiuni comise cu violență ar trebui să fie prioritari, din cauza periculozității lor sociale, la arestarea preventivă, nu ceilalți, au fost înecați într-un noian de măscări, pe motivul pueril că ar submina nobilele acțiuni anticorupție. Iar, în lumina mândreții de coduri pentru care și-a asumat răspunderea în Parlament guvernul Boc, susținute copios de semnatarul de azi de petiții online Traian Băsescu, au ajuns de-a valma la brutărie mai ales lideri politici importanți și oameni de afaceri. Nimeni n-a părut preocupat de periculozitatea socială a celor care au umplut până la refuz aresturile preventive. Ba chiar responsabilii se și mândresc cu ororile lor legislative. Mai mult, politicienii și oamenii lor s-au arătat chiar mulțumiți de legile șchioape care le-au ieșit din mâini și au aruncat de la unii la alții vina pentru, chipurile, micile lor neajunsuri. Cert este că acuzații de viol colectiv de astăzi, deveniți vedetele negre ale spațiului public și cărora a ajuns să li se ceară arestarea prin petiții online și apeluri patetice ale politicienilor bolnavi de imagine, au ajuns sub control judiciar după ce, în prealabil, o instanță de judecată a decis, în lumina faimoaselor coduri, că nu-s suficient de periculoși pentru ordinea publică. Și că merită șansa de a sta nu în spatele gratiilor, ci în arest la domiciliu. Odată declarată neconstituțională prevederea referitoare la arestul preventive, ei au ajuns să se bucure de beneficiile controlului judiciar. La fel ca, spre exemplu, Alina Bica, Elena Udrea sau Sile Cămătaru... Și, ca idee, să preîntâmpin psihozele că țin cu violatorii, fapta e oribilă, animalică, subumană și trebuie pedepsită exemplar", a declarat Victor Ciutacu.

"Auzi, frate, petitie pentru arestare, iti crapa capu'. Si semnata de fostul presedinte, care cica a reformat justitia. Promulgată de același urlator. Si facută de mari clasici guvernamentali ai dreptului. Unul se vrea premier", a concluzionat Ciutacu pe Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră