24 de secunde, în memoria #Colectiv. MELODIA care a revoltat victimele tragediei din „CLUBUL GROAZEI“

17 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
24 de secunde, în memoria #Colectiv. MELODIA care a revoltat victimele tragediei din „CLUBUL GROAZEI“

La începutul piesei ''#Colectiv - În Memoria lui Nelu Tilie'', pot fi auzite strigătele celor din Colectiv. De asemenea, piesa conţine şi versuri controversate ca ''Toţi prietenii erau într-un joc şi cânt, sunet şi lumini ca un foc'' sau ''Îngerii sunt torţe, aripile ard'' ori ''Flacăra vieţii se stinge''. Cei care au ascultat piesa au cerut ştergerea ei de pe YouTube, acuzând trupa că se foloseşte de o tragedie pentru a face vizualizări. „Mai bine aţi şterge acest clip, ar fi mai bine pentru toată lumea. Nu vă folosiţi de o tragedie ca să aveţi voi vizualizări. Urât şi total lipsă de respect'', spun cei care au ascultat piesa. 

  

Pe 30 octombrie 2015, la ora 22.32, avea să se întâmple cea mai mare tragedie din România ultimilor 20 de ani. În acea seară, fumul gros, arzător şi focul nemilos au mistuit rapid, în doar câteva secunde, zeci de suflete nevinovate. S-au schimbat guverne, au fost arestări, demiteri şi demisii... Momentan, după anchete şi anchetuţe, toţi cei acuzaţi în cazul Colectiv sunt cercetaţi în libertate. Cu adevărat, au rămas lacrimile nestinse, de 11 luni, pe obrazul celor care şi-au pierdut în tragedie persoanele dragi. Pe 30 octombrie 2016, la un an de la tragedie, va fi organizat un marş tăcut, în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în seara fatală. Se va pleca de la Universitate catre Colectiv, unde se vor depune lumanari, flori şi va fi ţinut şi un monent de reculegere. Să nu-i uităm! Să fim#colectiv! #64

CITIŢI: #colectiv 11 luni de la cea mai mare tragedie din ultimii 20 de ani. Ce s-a schimbat cu adevărat?

 

Speranţe. Vise. Tinereţe. Aspiraţii. Toate s-au făcut scrum şi s-au înalţat odată cu fumul gros, vineri, 30 octombrie, când infernul s-a dezlănţuit fără milă în clubul „Colectiv“, de pe strada Tăbăcarilor. Cei mai norocoşi au învins iadul. Şi au reuşit să iasă. Alţii s-au salvat şi s-au reîntors după cei dragi. Nu au mai ieşit nici ei. Au fost cupluri care aşteptau să se căsătorească, dar care au murit împreună. Alţii au fost salvaţi de o bere sau de o banală întârziere la serviciu. Au fost schimburi de vieţi pentru doar 100 de lei. Au fost ţipete, urlete şi multă disperare. Au fost eroi.Poveşti nescrise. Fum. Flăcări nemiloase. Vineri noapte s-a ars în carne vie. Să fi fost destin? Să fi fost noroc? Să fi fost soartă? Cine poate şti... Multe întrebări fără răspuns. Singura certitudine: cea mai mare tragedie a ultimilor 20 de ani s-a produs.

64. În fiecare candela aprinsă e o poveste. E un tanar care a plecat mult prea devreme. E zambetul unei fete frumoase. E un ultim telefon si un ultim mesaj lasat pe Facebook. E un erou care putea sa se salveze, dar care ales sa se lupte cu flacarile si sa salveze alte doua persoane. E un strigat de ajutor. E o mana intinsa spre salvare. E scena si muzica dinaintea mortii. La ora 10.32 s-a dezlănţuit infernul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră