Concursul pentru funcția de director de școală este o bătaie de joc!

08 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Concursul pentru funcția de director de școală este o bătaie de joc!

Într-un comunicat de presă, Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret expune problemele care viciază acest concurs, motiv pentru care cere amânarea lui. 

"La ora actuală, concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la întârzierea apariției listelor finale cu candidații admisi la București. Deși metodologia prevede ca listele să fie afișate până în data de 7 octombrie, acestea nu sunt afișate nici măcar în prezent. Mai grav este faptul că toți candidații din București au așteptat toată noaptea afișarea acestor liste fără ca nimeni să le comunice ceva. Este o bătaie de joc la adresa colegilor! În aceste condiții, dacă concursul continuă, oricine poate contesta în instanță legalitatea lui. În plus, este absurd ca unor candidați, care în 1989 aveau 11 ani, să li se respingă dosarele pe motiv că nu au depus declarație care să arate că nu au făcut poliție politică", a spus Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE "Spiru Haret".

În opinia Federatiei Spiru Haret, dacăse  va continua cu desfășurarea concursului, "se va compromite ideea de la care s-a plecat în organizarea acestuia și anume de a profesionaliza funcția de director și de a crea stabilitate pe funcții, lucruri pe care ni le dorim cu toții".

"Continuarea concursului va duce doar la înlocuirea unor directori numiți cu delegație cu alții care vor fi numiți tot cu delegație. De asemenea, din analiza făcută la cald, avem zeci de unități unde nimeni nu și-a depus dosarul deoarece nimeni nu își doreste să devină director", atrage atenția președintele FSE "Spiru Haret".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră