Vicepreședintele Camerei Deputaților, URMĂRIT PENAL. Citește comunicatul DNA

02 Iul 2015
Vicepreședintele Camerei Deputaților, URMĂRIT PENAL. Citește comunicatul DNA
UPDATE 10:57 - Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale față de Dan Motreanu, fiind acuzat de folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit și spălarea banilor. 
 
"În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză - a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.
 
Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ștefan, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate. Există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani", se arată într-un comunicat al DNA

UPDATE 10:50
- Dan Motreanu a declarat, la ieșirea de la DNA, că i s-a prezentat calitatea de suspect, dar că procurorii nu i-au dat alte amănunte, urmând să aibă loc o audiere.
 
Întrebat dacă își va da demisia din funcția de prim-vicepreședinte PNL, Motreanu a spus că va discuta cu conducerea partidului. "O să discut cu conducerea partidului și vedem după următoarea audiere și voi lua o decizie", a mai spus Dan Motreanu.
...........................................

Deputatul PNL Dan Motreanu, vicepreședintele Camerei Deputaților, a venit, azi, la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupție.
 
Potrivit unor surse judiciare, prim-vicepreședintele PNL a fost chemat la DNA în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru, fost consilier prezidențial, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră