Veşti bune pentru schiori! Marţi va ninge

27 Dec 2015 | scris de Sorin Anghel
Veşti bune pentru schiori! Marţi va ninge

Sinaia, Poiana Braşov, Băile Harghita, Cavnic, Arieşeni, Şureanu, Păltiniş, Rânca şi Straja sunt staţiunile în care s-a putut schia de Crăciun. Lista este una deosebit de scurtă, iar condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă nu au fost tocmai cele mai bune. La Sinaia, de exemplu, au fost deschise numai pârtiile deservite de telescaunele Valea Dorului şi Valea Soarelui. În Poiana Braşov s-a putut schia numai în partea superioară a Masivului Postăvaru. La baza muntelui este încă toamna.

Nimeni nu îşi aminteşte să se mai fi întâmplat vreodată ca Sărbătorile de Iarnă să vină şi pe Valea Prahovei să nu găseşti un loc unde să te dai cu sania. A fost deosebit de cald, iar astăzi s-au înregistrat temperaturi chiar şi de 16 grade Celsius în locuri în care ar fi fost normal să se schieze la această dată. Pentru hotelieri, dar şi pentru transportatorii pe cablu, lipsa zăpezii reprezintă un adevărat dezastru. Multe rezervări au fost anulate, iar criza aceasta i-a lovit până şi pe instructorii de schi. Taberele programate în prima jumătate a lunii ianuarie au fost anulate.

Sunt speranţe însă că situaţia se va remedia. Începând de marţi, 29 decembrie, în ţară noastră va pătrunde o masă de aer foarte rece, cu origini siberiene. Vestea este una excelenţă. Va ninge în toate zonele montane, iar temperaturile vor fi suficient de scăzute pentru că administratorii pârtiilor să poată pune în funcţiune instalaţiile care produc zăpadă artificială. Dacă prognoza meteorologică se adevereşte, sunt şanse foarte mari ca de Anul Nou să se poată schia pe mult mai multe pârtii decât de Crăciun.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră