Vaslui. La cererea familiei, medicii au scos mortul din coșciug, l-au dezbrăcat, l-au consultat, i-au făcut electrocardiogramă!!!

12 Mai 2017
Vaslui. La cererea familiei, medicii au scos mortul din coșciug, l-au dezbrăcat, l-au consultat, i-au făcut electrocardiogramă!!!

Mai ceva ca într-un film absurd, într-un sat din județul Vaslui, familia unui bărbat decedat de două zile a apelat la serviciul de urgență 112 solicitând intervenția unui echipaj de ambulanță, care să consulte mortul, pentru că lor li se părea c-ar fi încă viu...

Cazul s-a petrecut în Vovrinești, comuna Băcești din județul Vaslui și, așa cum e firesc, cei de la Ambulanță Vaslui au crezut inițial că e vorba de o glumă proastă, însă, după insistențele rudelor celui decedat, au realizat că au de-a face cu o cruntă realitate.

Persoana privegheată de rude, un bătrân de 84 de ani, fusese internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde pe fondul afecţiunilor cardiace a decedat. După ce cadrele medicale au declarat decesul, cadavrul bărbatului a stat timp de două zile la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, ulterior fiind preluat de rude pentru a fi înmormântat.

Adus acasă, potrivit tradiției, a fost urcat în coșciug, aşezat pe masă, și jelit. Cu durerea întipărită în suflete, la un moment dat, fiicele celui  decedat au avut impresia că acesta nu ar fi mort, ci mai degrabă ar dormi. Mai mult, una dintre fiice a părut a sesiza la un moment dat, că tatăl său ar fi mişcat mişcat un deget.

Evident, cu spaima că sunt pe cale să-și îngroape tatăl încă în viață, ea a alertat toată lumea!

Pentru a se convinge dacă mortul e totuși dus la cele veșnice, au făcut apel la cea mai populară metodă de certificare a statutului de ființă - pusul oglinzii la gură. Numai că, din prea puțină pricepere a fenomenelor termodinamice, au făcut abstracție că oglinda folosită fusese adusă din afara casei, unde era chiar frig, nu respirația mortului a aburit-o, ci diferența de temperatură a condensat apa pe suprafața ei. 

Au început să sune la Ambulanță, după ajutor, în ciuda încercărilor cadrelor medicale de a le explica faptul că bărbatul fusese declarat decedat la spital, unde, înainte de a fi transportat la Morgă, fuseseră făcute toate verificările de rigoare.

Încă o dată a fost verificată zicerea conform căreia cel mai inteligent cedează, și, după ce firul s-a înroșit din cauza apelurilor familiei, un echipaj medical condus chiar de directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Vaslui, medicul Ana Ungureanu, s-a deplasat în localitatea Vovrieşti, la peste 50 de kilometri de Vaslui. 

Ajuns la locul solicitării, cadrele medicale au scos mortul din sicriu, l-au dezbrăcat şi consultat, chiar i-au făcut şi electrocardiogramă pentru a dovedi rudelor că mortul nu e viu, nici măcar ca un omagiu adus lui Tolstoi și al său Cadavrul viu.

Pentru confirmarea veridicității faptelor trebuie să reproducem declarația, dată pentru adevarul.ro, de medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui: "Am fost solicitati în satul Vovriesti, comuna Băceşti, pentru că rudelor unui decedat li s-a părut că acesta trăieşte. Ne-au spus că după două zile de la deces, corpul bărbatului nu s-a schimbat deloc, nu e rigid. Ba mai mult, ne-au spus că, atunci când i-au pus oglinda în faţă, obiectul a aburit. Ne-am deplasat la fata locului. Mortul era asezat în sicriu. I s-a fãcut o electrocardiogramă, iar familia a văzut cã inima nu-i mai bătea".

Din acest articol lipsește o informație vitală pentru contextul în care s-au petrecut evenimentele, fiind vorba de Vaslui, și anume: cât de mult alcool s-a consumat la priveghi!?

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră