Vă mai amintiți de SATANIȘTI? Un preot din Franța i-a numit pe cei de la Bataclan “morți spiritual”. Societatea a reacționat dur.

24 Noi 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Vă mai amintiți de SATANIȘTI? Un preot din Franța i-a numit pe cei de la Bataclan “morți spiritual”. Societatea a reacționat dur.

Ei bine, incredibil sau nu, acest lucru se întâmplă, din nou,...la Bataclan, sala unde teroriștii din Paris au împușcat zeci de persoane, informează SmartFM.

Un preot catolic din Franţa şi-a atras critici dure după ce a comparat victimele din sala de concerte Bataclan, unde evolua trupa rock Eagles of Death Metal, cu autorii atentatelor de la Paris, afirmând că spectatorii erau "morţi din punct de vedere spiritual", fiind "fraţi siamezi ai teroriştilor".

Dezgustat de spectacolul rock la care asistau "1.500 de oameni aflaţi în transă extatică", preotul catolic Hervé Benoît, de la o parohie din Lyon, i-a catalogat pe cei prezenţi la concertul din sala Bataclan drept "copii săraci ai generaţiei bobo" (n.red. - stilul social burghezo-boem).

Spectatorii de la concertul trupei Eagles of Death Metal erau "morţi din punct de vedere spiritual, iar asasinii, fraţi siamezi", a declarat preotul într-un editorial publicat pe site-ul Riposte-catholique.fr.

Demersul său a scandalizat și pe rețelele de socializare sau presă mulți au fost cei care au luat atitudine. Printre cei care i-au răspuns a fost inclusiv superiorul acestuia, arhiepiscopul de Lyon.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră