Ursul împuşcat la Sibiu: Care sunt concluziile anchetei şi cine e vinovat

17 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ursul împuşcat la Sibiu: Care sunt concluziile anchetei şi cine e vinovat

Dragoş Tudorache a declarat că la nivelul orașului Sibiu nu a existat o procedură pentru convocarea unui comandament de urgență. "Se reține o responsabilitate a celor care au gestionat operațiunea (...) și cu privire la momentul în care s-a decis împușcarea animalului", a spus Dragoș Tudorache.

El a adăugat că unul dintre cei considerați responsabili este șeful Poliției municipale Sibiu, Cristian Negru. Ministrul a confirmat totodată că în raport apare o înregistrare conform căreia şeful Poliţiei Municipale Sibiu le cere subordonaţilor să calce ursul cu maşina. 

„Apare o referire la această înregistrare și în raportul Corpului de Control. Întreaga derulare a operațiunii, așa cum a fost ea fixată tehnic, este deja pusă la dispoziția Parchetului, în cadrul anchetei pe care procurorii o desfășoară,” a spus ministrul. „În raport apare ca fiind o instrucțiune dată din partea șefului poliției, cel care coordona operațiunea”, a adăugat Tudorache.

Ministrul a subliniat că, potrivit raportului, ursul a fost ucis când "nu mai exista un pericol iminent", iar la fața locului se afla un medic veterinar care ar fi putut încerca tranchilizarea animalului. El a susţinut că va discuta cu ministrul Mediului pentru stabilirea unei proceduri și dotarea Jandarmeriei Române pentru astfel de situații, în cazul în care Jandarmeria va prelua aceste competențe.

Tudorache a mai spus că situațiile în care sunt prezente animale sălbatice în zone populate, ar trebui instituit "un comandament de urgență la nivel local", care să poată interveni pentru prinderea în viață a animalelor.

Sursa FOTO: turnulsfatului.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră