Urmărire ca-n filme în Bacău. Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un traficant de droguri (VIDEO)

30 Iul 2015
Urmărire ca-n filme în Bacău. Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri un traficant de droguri (VIDEO)
Polițiștii au tras mai multe focuri de armă, miercuri, pe străzile din Bacău, pentru a prinde un suspect de trafic de droguri. Potrivit anchetatorilor, individul urma să ridice un colet de la o firmă de transport. Ofiterii de la Crima Organizata l-au lasat sa ia marfa, iar cand si-a dat seama ca este inconjurat de politie, barbatul a incercat sa fuga. A trecut de barajul format de agenti si a izbit doua dintre masinile lor. 
 
A urmai apoi o cursa stransa pe strazile orasului, in timpul careia politistii au tras doua focuri de arma.
 
Fugarul a putut fi oprit abia dupa ce ofiterii i-au lovit mașina cu care se deplasa. 
 
In cadrul actiunii, au fost retinuti, in total, 10 suspecti de trafic de droguri de mare risc. 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat, ieri, 18 percheziţii în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în trafic internaţional de droguri, comercializarea ilegală de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, camătă, trafic de persoane şi ultraj.
 
Potrivit unui comunicat al DIICOT; primul grup infracţional ar fi desfăşurat operaţiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive, constând în procurarea din ţară sau importând din China astfel de produse, ridicarea lor de la societăţile de curierat, depozitarea, producerea, porţionarea şi ambalarea acestora, precum şi comercializarea, către diverşi consumatori tineri de pe raza municipiului Bacău, cu sume cuprinse între 100 – 200 lei doza.
 
Totodată, în ceea ce priveşte cel de-al doilea grup infracţional, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu data de 02.03.2015, inculpaţii, în cadrul aceleaşi rezoluţii infracţionale, au procurat şi distribuit către diverşi consumatori, droguri şi produse cu efecte psihoactive, cu sume cuprinse între 100 – 200 lei doza.
 
Din materialul probator administrat a rezultat faptul că membrii grupului infracţional se ocupau şi de activităţi ilegale de trafic de persoane, racolând mai multe tinere, pe care le exploatau prin obligarea la practicarea prostituţiei. Totodată, în perioada martie – iulie 2015, inculpaţii au desfăşurat activităţi ilegale de cămătărie, constând în predarea către diverse persoane a unor sume de bani sub formă de împrumut şi de recuperare a acestor sume şi a dobânzilor aferente, se mai arată într-un comunicat al DIICOT.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră