Uniunea Studenţilor din România susţine procentajul de 25% pentru studenţi în alegerea rectorului

17 Apr 2015
Uniunea Studenţilor din România susţine procentajul de 25% pentru studenţi în alegerea rectorului
Până în anul 2011, studenţii aveau un procentaj de 25% în alegerea rectorului, în condiţiile în care alegerile aveau loc în cadrul Senatului Universitaţilor. În urma aprobării Legii Educaţiei Naţionale 1/2011, lege ce prevede ca alegerea rectorului să se desfăşoare prin votul tuturor cadrelor didactice din universitate şi doar a reprezentanţilor studenţilor din Senat si Consiliile Facultăţilor, acest drept al studenţilor a fost pierdut, în momentul de faţă procentajul în care studenţii pot să îşi exprime opinia în alegerea rectorului ajungând în unele cazuri şi până la 4% .

Uniunea Studenţilor din România (USR) susţine ferm revizuirea şi amendarea Legii Educaţiei Naţionale 1/2011 prin Ordonanţă de Urgenţă sau modificarea în Parlamentul României a OUG 94/2014 astfel încât studenţii să îşi recâştige dreptul de a-şi exprima opinia în proporţie de 25% în alegerea rectorului.

În consecinţă, USR se adresează Parlamentului României prin „Comisiile de Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport” şi nu în ultimul rând Ministerului Educaţiei Naţionale, printr-o campanie desfăşurată în toate centrele universitare din ţară, ce are ca scop mobilizarea studenţilor şi a cadrelor didactice pentru susţinerea procentajului de 25% pentru studenţi în alegerea rectorului, se arată într-un comunicat al USR.

Sub numele de „25% CHALLENGE”, campania pentru susţinerea recâştigării dreptului studenţilor de a participa la alegerea rectorului în proporţie de 25% a debutat în data de 16 aprilie 2015 .

Scopul campaniei este acela de a informa, conştientiza şi de a mobiliza un număr semnificativ de studenţi. Acest scop se va realiza prin campaniile desfășurate în mediul virtual, prin semnarea unei petiţii online cât și în mediul offline și prin sesiuni de informare a studenţilor în universităţi.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră