O mie de tineri au venit pe jos din Chișinău în București să ceară UNIREA: "Veniți, români, să vă întâmpinați frații de pe celălalt mal al Prutului"

12 Iul 2015
O mie de tineri au venit pe jos din Chișinău în București să ceară UNIREA:
Cei o mie de tineri care au pornit pe jos din Chișinău spre București au ajuns duminică la Piața Universității. Aceștia vor pleca în marș spre Palatul Cotroceni, pentru a-i cere președintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare a României cu Republica Moldova. Din păcate, președintele nu este în țară să le acorde atenția cuvenită.

Ei au fost întâmpinați în Piața Universității cu aplauze de câteva sute de bucureșteni, susținători ai unirii României cu Basarabia. Oamenii scandau "Vrem unire" și "Ole! Ole! Chișinău și București două inimi românești" și fluturau steaguri tricolore. În Piața Universității s-au cântat Imnul național al României și Hora Unirii.

"Noi ne-am strâns astăzi aici pentru a merge împreună la Cotroceni pentru a cere președintelui Iohannis unirea. Ni s-a spus că, dacă vom cere unirea, unirea se va face. Aceste cuvinte le-au spus atât președintele Iohannis, premierul Ponta, cât și fostul președinte Băsescu, și că până în 2018 se va realiza unificarea. Tinerii basarabeni au ajuns în București arătând că dorința lor e vie și momentul este aproape", a spus Iulia Modiga, vicepreședintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012

Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare au plecat din Chișinău spre București duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Națională, și au mers pe jos, cu drapele tricolore, pentru a ajunge la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori, potrivit Platformei Unioniste. Participanții la marș au plecat duminică din gara Iași spre Capitală cu trenul.

"Acești tineri poartă în suflete flacăra dorinței de Unire și au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni! Veniți, români, să vă întâmpinați frații de pe celălalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricând, au nevoie de voi!'', a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012. (Agerpres)

Mesajul președintelui Iohannis pentru tinerii din Republica Moldova ce vin azi la București: „Din păcate, nu voi fi în țară”

După ce premierul Victor Ponta a postat pe facebook un mesaj prin care salută marșul tinerilor care au pornit dinspre Chișinău spre București pentru a cere urgentarea procesului de reunificare dintre România și Republica Moldova, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis și el, la rându-i, un mesaj pe aceeași reţea de socializare.

„Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București. Din păcate, nu voi fi în țară și nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiți convinși că mi-ar fi făcut o reală plăcere. Prin gestul lor temerar, ei au dovedit, cu toată forța unei generații care se simte profund europeană, că drumul nostru are o destinație comună. Vom dovedi tuturor că, oricât de mult efort va trebui să depunem și oricât va dura, ne vom împlini visul de a fi împreună în Europa. Sunt convins că oamenii de pe cele două maluri ale Prutului se vor regăsi într-o bună zi nu doar în Uniune, ci și în comuniune. Vă mulțumesc pentru efortul vostru!”

Victor Ponta salută marșul tinerilor care au pornit dinspre Chișinău spre București pentru a cere urgentarea procesului de reunificare dintre România și Republica Moldova

Ȋn urmă cu câteva minute, premierul Victor Ponta a postat pe facebook un mesaj prin care salută marșul tinerilor ce au pornit dinspre Chișinău spre București pentru a cere urgentarea procesului de reunificare dintre România și Republica Moldova.

„Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Și cred că oamenii tineri și sinceri au mai mult curaj și mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admirație pentru acești tineri și gestul lor de azi!", a scris Ponta pe Facebook.









Sursă foto

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră