Rugăciune colectivă la Chișinău. Unioniștii vor un singur Guvern pe ambele maluri ale Prutului

05 Noi 2015
Rugăciune colectivă la Chișinău. Unioniștii vor un singur Guvern pe ambele maluri ale Prutului
Astăzi, 5 noiembrie 2015, societatea civilă unionistă va organiza un flashmob pentru un singur guvern pe ambele maluri ale Prutului. Evenimentul va avea loc la Chișinău, la ora 19.00, în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt.
 
Flashmob-ul are loc în contextul în care atât România, cât și Republica Moldova au rămas zilele acestea fără guverne și va avea loc sub forma unei rugăciuni colective.

"Să venim cu o lumânare la monumentul eroului național al neamului nostru și să ne rugăm să le dea înțelepciune românilor să facă un singur Guvern pentru ambele maluri de Prut”, a declarat pentru presa din Republica Moldova unul dintre organizatorii evenimentului.
 
„Singurul viitor al Republicii Moldova este alături de România, alături de frații noștri de peste Prut. Acum sau niciodată trebuie să spunem lucrurilor pe nume și să cerem ReUnirea celor două maluri de Prut”, afirmă Vlad Bilețchi, un alt organizator, citat de diez.md.

Reamintim că guvernul condus de Valeriu Streleț a fost demis joia trecută, în urma unei moțiuni de cenzură inițiate de socialiști și de comuniști și susținute de Partidul Democrat, formațiune la putere împreună cu Partidul Liberal și Partidul Liberal Democrat, într-un moment în care tensiunile din alianța proeuropeană fuseseră amplificate de arestarea fostului premier liberal-democrat Vlad Filat. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră