Un român a furat diamante şi inele de milioane de euro. Cum a pus mâna pe ele

14 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un român a furat diamante şi inele de milioane de euro. Cum a pus mâna pe ele

Un român a vrut să se îmbogăţească peste noapte punând la cale un jaf de milioane de euro în Franţa. Ghinionul lui, a fost prins în România, când încerca să-şi transforme în bani o parte din pradă.

Bărbatul a furat două diamante şi două inele evaluate la 5,2 milioane de euro. Procurorii DIICOT l-au prins în timp ce încerca să ducă o parte din pradă în Bucureşti, relatează ştiri.tvr.ro.

Românul este suspectat că a furat diamantele şi cele două inele cu pietre preţioase dintr-un magazin de bijuterii din Franţa, în penultima zi a anului trecut. 

Conform unor surse judiciare, suspectul s-a recomandat ca evaluator de bijuterii pentru un client evreu şi, profitând de neatenţia angajaţilor, a înlocuit diamantele şi inelele cu copii fără valoare. El a fost ajutat de doi sârbi, în schimbul unui diamant şi al unui inel.

Românul a vândut diamantul înainte de întoarcerea în ţară. Acum două zile, el încercat să vândă inelul unor cetăţeni străini, la un hotel din Bucureşti, dar din cauza neînţelegerilor privind preţul, vânzarea nu a avut loc, pentru că nu s-au înţeles asupra preţului.

Anchetatorii au găsit inelul la percheziţii, iar suspectul a fost dus la Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă. Ulterior, magistraţii au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui George Ploscaru, cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat.

Dosarul în care bărbatul este acuzat de furtul mai multor bijuterii din Franţa este instrumentat de DIICOT Ploieşti.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră