Un rinichi pentru Laurentiu!

28 Iun 2018
Un rinichi pentru Laurentiu!

Nu e niciodată ușor să stai alături de un om atins de o boală gravă, fără să ai puterea de a-i aduce alinare, de a-l vindeca. Fie că e vorba despre un copil, fie că e un vârstnic, sentimentul neputinței doare la fel de mult. Dar atunci când mai mulți se adună în sprijinul celui bolnav, căldura și umanitatea pe care i-o arată fac minunile să se întâmple.

Laurențiu, tânărul pentru care vă cerem sprijinul, nu este un „caz”, ci un om cu o nevoie acută. La 25 de ani, când orice tânăr își proiectează viitorul, el a primit o veste cumplită: a fost diagnosticat cu NEFROPATIE cu IgA, o boală autoimună care avea să-i distruga rinichii, într-un răstimp foarte scurt.

Totul a început în toamna anului 2017, când Laurențiu a ajuns de urgență la spital, cu tensiunea arterială 24, semipareză hemicorp stâng, encefalită și probleme cu vederea.

După alte două examinări și investigații, a aflat că totul era cauzat de funcționarea  deficitară a rinichilor.

Ulterior, Laurențiu a început un tratament care, din păcate, nu a avut niciun rezultat îmbucurător. Starea lui s-a agravat, ajungând, în doar 6 luni, să fie diagnosticat și cu insufieciență renală.

Singurele modalități de tratament, la momentul actual, sunt dializa și transplantul renal.

Având în vedere conditiile impuse de un tratamentul cu dializă - conectarea la aparate pentru cel puțin 4 ore pe zi, dieta strictă și stările de rău resimțite după fiecare ședință -, transplantul rămâne, în cele din urmă, cea mai bună soluție pentru ca Laurențiu să aibă șansa unei vieți cât mai apropiate de normalitate.

Din păcate, niciunul dintre membrii familiei nu este compatibil, pentru a-i oferi lui Laurențiu șansa de care are nevoie. Și nici apropiații lui nu corespund cerințelor.

De aceea, ne adresăm tuturor celor care cred că pot să-i dea o speranță, celor care pot face, printr-un gest sublim, ca „minunea” de care are nevoie Laurențiu să se împlinească

Dacă ai între 18 și 60 de ani, grupa de sânge 0 pozitiv, un istoric medical bun și vrei să îi schimbi viața lui Laurențiu, îl poți contacta la numărul de telefon 0748 745 175.

Nu uita: „Nimeni nu este inutil în această lume dacă alină povara care atârnă pe umerii semenilor săi”!   

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră