Un primar își dorește o fântâna arteziană de 2 milioane de euro, dar nimeni nu vrea să o construiască

16 Iul 2015
Un primar își dorește o fântâna arteziană de 2 milioane de euro, dar nimeni nu vrea să o construiască
Primăria Timișoarei vrea să construiască o fântână arteziană cu jocuri de lumini şi apă, în zona Falezei Flora de pe Canalul Bega, în imediata apropiere a Catedralei Mitropolitane.

Proiectul a fost scos recent la licitaţie de către municipalitate, instituţia fiind dispusă să dea maxim două milioane de euro pentru edificarea obiectivului. Arteziană a fost scoasă şi anul trecut la licitaţie, însă nu s-a prezentat nimeni.

"Avem din nou lansată licitaţia pentru sistemul de spectacole cu muzică, apă şi lumina pe Bega. Sperăm că de data aceasta să avem mai mult noroc, să avem ofertanţi pentru această lucrare foarte importantă, care va creşte gradul de atractivitate al oraşului nostru", a declarat, joi, primarul oraşului, Nicolae Robu, citat de Agerpres

Fântâna a fost gândită astfel încât să aibă două zone distincte: una formată din câte un aliniament cu 40 de jeturi de apă pe fiecare dintre malurile Canalului Bega, fiecare jet iluminat cu un proiector cu led care să permită schimbarea culorii pe muzică, şi o zona-platforma plutitoare în centrul canalului. Jeturile de apă vor atinge înălţimea de minimum 20 de metri. Sistemul ar urma să fie retractabil, pentru a nu împiedica navigaţia pe Bega. Asta deoarece de la finele acestui an Bega va intra în circuitul navigabil cu ambarcaţiuni destinate transportului de persoane.

Primarul Nicolae Robu este de părere că aceasta va deveni principala atracţie a oraşului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră