Ce s-a întâmplat cu poliţistul care a refuzat o mită de 80.000 de euro

24 Iul 2015
Ce s-a întâmplat cu poliţistul care a refuzat o mită de 80.000 de euro
Un ofiţer al Poliţiei de Frontieră a fost desemnat astăzi  poliţistul anului 2015, după a refuzat 80.000 de euro mită, în timp ce un agent a primit aceiaşi distincţie, după ce a demascat o grupare de traficanţi de ţigări din care făceau parte inclusiv poliţişti de frontieră basarabeni.  Comisar şef de poliţie Daniel -Ghiţă Nistor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, a fost contactat telefonic de către un bărbat care i-a solicitat sprijinul în introducerea în ţară a unor cantităţi însemnate de ţigări din Ucraina, oferindu-i suma de 5.000 euro la fiecare activitate de contrabandă, totalizând la finalul lunii aproximativ 80.000 euro.  În urma denunțului ofițerului, a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant în urma căreia au fost prinși și reținuți membrii grupării infracționale.

Eroii de la Frontieră 

Totodată, şi agent şef adjunct de poliţie  Adrian-Neculai Paţa, în  vârstă de 42 ani, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iași, a avut o contribuţie esențială la destructurarea unei reţele care desfăşura activităţi ilicite în sfera contrabandei cu produse accizabile, pe teritoriul României şi al Republicii Moldova. Sub autorizarea procurorului, agentul a contribuit la descoperirea a 10.725 pachete de ţigări și la reținerea unui cetățean român și a cinci persoane din Republica Moldova. Totodată, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor patru autoturisme folosite în activitatea infracţională.

„Din punct de vedere geostrategic, Poliția de Frontieră securizează frontiera de est a Uniunii Europene, peste 1.100 de kilometri, din cei peste 2.070 care reprezintă întreaga frontieră externă gestionată de România, și face acest lucru cu seriozitate, cu devotament și cu foarte mult profesionalism, având tehnologia și tehnica cea mai modernă. Pe lângă sistemul performant de detecție a materialelor radioactive, la nivelul Guvernului am adoptat recent înființarea unei Unități Naționale de Informații privind pasagerii care utilizează aeroporturile din România, țara noastră alăturându-se celorlalte state europene care vor implementa astfel de măsuri suplimentare de securitate pentru a spori siguranța cetățenilor români și, bineînțeles europeni“, se precizează în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne(MAI). 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră