Un nou punct de trecere a frontierei: Nădlac II (România) - Csanadpalota (Ungaria)

08 Iul 2015
Un nou punct de trecere a frontierei: Nădlac II (România) - Csanadpalota (Ungaria)
Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, deschiderea punctului de trecere a frontierei Nădlac II (România) — Csanadpalota (Ungaria) pentru traficul internațional de persoane și mărfuri, informează Executivul într-un comunicat de presă. Noul punct de control va avea 20 de benzi de circulaţie, respectiv câte zece pe fiecare sens şi va fi inaugurat sâmbătă.

Conform acestei Hotărâri, prin punctul de trecere al frontierei Nădlac II—Csanadpalota este interzis transportul de mărfuri care trebuie supus controlului fitosanitar și veterinar, transportul de mărfuri periculoase, precum și tranzitul vehiculelor lente.

O altă Hotărâre adoptată astăzi de Executiv, stabilește suplimentarea bugetului MAI, pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, pentru achiziționarea de echipamente necesare completării dotării și operaționalizării Punctului de trecere a frontierei Nădlac II (România) — Csanadpalota (Ungaria). Suma totală destinată acestuia este de 280.000 lei și este asigurată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015.

Punctul de frontieră se află pe teritoriul României, la aproximativ zece kilometri de Vama Nădlac.

Citeşte mai multe stiri din Actualitate!


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră