Un nou model de tramvai, made în România

30 Iun 2015
Un nou model de tramvai, made în România
 Primăria Timişoara a investit 1 milion de euro pentru reabilitarea a două tramvaie. Un tramvai reabilitat are o capacitate de 200 de persoane – locuri în picioare şi pe scaune.
Operaţiunea de modernizare a durat un an. Edilul Timişoarei se gândeşte să reînoiască întregul parc.

Întrebat ce capacitate au aceste tramvaie şi dacă s-a redus numărul de locuri post-reabilitare, edilul a replicat: „Ele sunt făcute la cele mai înalte standarde şi sigur s-a lăsat un loc liber pentru persoanele cu handicap, avem o platformă care se poate pune pentru persoanele cu dizabilităţi. Sunt noi într-o proporţie mai mare decât ne-am propus noi, în final până şi roţile, şi osiile au fost schimbate cu unele noi. A fost obţinea benevolă a firmei, ca în cadrul aceleiaşi sume să vină cu roţi şi osii noi. Din tramvaiul vechi s-a păstrat doar platforma, şasiul, care a fost reabilitată, evident, în rest totul este nou. Pe cale de consecinţă, putem vorbi despre un nou model de tramvai, made in România. Sunt foarte frumoase, şi mai frumoase pe dinăuntru…”, a afirmat primarul Timişăarei. Nicolae Robu, pentru tion.ro.

Licitaţia organizată de Primăria Timişoara pentru reabilitarea tramvaielor a fost câştigată de Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători Arad.



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră