Un miliardar rus inițiază un program de căutare a vieții extratereste. Vor fi scanate 100 de galaxii

21 Iul 2015
Un miliardar rus inițiază un program de căutare a vieții extratereste. Vor fi scanate 100 de galaxii
Yuri Milner este un miliardar rus care si-a facut averea investind in tot felul start-upuri dar si in Facebook si Twitter. Forbes estimeaza ca are o avere de 3,2 miliarde de dolari.

Dar Yuri este si un fizician pasionat de ipoteza existentei extretereste. Este convins ca undeva in Univers exista viata inteligenta si convingerea si-a format-o cand a citit textele lui Carl Sagan despre extraterestri.

De aceea a decis sa aloce 100 de milioane de dolari unui program amplu de cautare a vietii extratereste. Anuntul l-a facut astazi la Londra si este sustinut in demersul sau de Stephen Hawking.

Programul lui Milner este un fel de SETI la o scara mult mai mare daca ne gandim ca programul american are alocat anual o suma de doua milioane de dolari .
Programul,care include observatoare din intreaga lume, isi propune sa scaneze in cei zece ani cam 100 de galaxii aflate in apropierea Caii Lactee.

Aceasta scanare o posibilelor frecvente radio va ridica sansele,statistic vorbind, de depistare a unor semne care sa indice existenta unor forme de viata inteligenta.

Amploarea acestui proiect permite, in acelasi timp, tinerea sub observatie a unui spatiu de 10 ori mai mare decat cel “scanat” de SETI. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră