Un italian urmărit de poliţia germană a fost prins la Dolj. Cum a fost prins bărbatul acuzat de mai multe infracţiuni de înşelăciune

07 Iul 2015
Un italian urmărit de poliţia germană a fost prins la Dolj. Cum a fost prins bărbatul acuzat de mai multe infracţiuni de înşelăciune
În urma cooperării polițienești prin Biroul SIRENE – Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii din Dolj au depistat un cetățean italian, urmărit la nivel internațional de autoritățile judiciare germane, pentru comiterea mai multor înșelăciuni.

„La data de 7 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, în cooperare cu ofițeri ai Serviciului pentru Imigrări Dolj, au depistat un cetățean italian, de 47 de ani, urmărit la nivel internațional.  Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, în cursul anului 2014, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 11.000 de euro și 15.000 de franci.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.



Polițiștii l-au condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova unde s-a dispus reţinerea pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Curţii de Apel Craiova, în vederea arestării şi efectuării demersurilor și formalităților necesare pentru extrădare.



Până la finalizarea procedurilor, cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă - Inspectoratul de Poliție Județean Dolj. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră