Un fost polițist a găsit un tezaur cu 68 de monede antice

17 Mar 2021 | scris de A.V.
Un fost polițist a găsit un tezaur cu 68 de monede antice

Paul Durcă, un fost polițist din județul Olt, a găsit o comoară cu 68 de monede antice. 

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt a anunţat că descoperirea obiectelor care pot reprezenta un adevărat tezaur, în afara localităţii Radomireşti, a fost făcută de un fost poliţist.

Rezervistul a sesizat telefonic poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Dăneasa cu privire la descoperea făcută", a transmis IPJ Olt.

"Despre unul sau altul se spune că are o păsărică la cap, unii au mai multe, ba sunt și cazuri despre care se spune că au un stol. Printre ei mă includ și pe mine.

N-aș putea spune că am un stol dar trei se pot număra (apicultura, șahul și detecția de metale). Despre detecția de metale vreau să vorbesc acesta fiindu-mi cel mai nou și cu siguranță cel mai puternic hobby. Azi, 13, zeița Fortuna și toți zeii norocului au fost cu mine.

Nu mai puțin de 68 monede din argint am scos la lumină (sec. 2 a Ch.). Mulțumesc Doamne!", a scris pe Facebook Paul Durcă pe Facebook.

Cel mai probabil, monedele vor fi predate arheologilor, care vor stabili cu exactitate din ce perioadă provin și care este valoarea lor, potrivit observatornews.ro. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră