Un deputat vrea ca deţinuţii cu copii sub 14 ani să fie învoiţi. Proiectul, pe masa Senatului

23 Iun 2015
Un deputat vrea ca deţinuţii cu copii sub 14 ani să fie învoiţi. Proiectul, pe masa Senatului
Nicolae Păun, deputat al minorităţilor, propune modificarea unui articol din Legea nr. 254 2013, privind executarea pedepselor şi măsurilor privative de libertate. Proiectul va fi dezbătut astăzi în Senat, dar Camera Deputaţilor este cameră decizională.

Astfel, articolul la care se referă proiectul deputatului este cel referitor la vizitele la locul de detenţie. Acesta propune ca vizitele la locul de detenţie a copiilor cu vârste de până la 14 ani sau a părinţilor condamnatului care execută o pedeapsă în regim închis şi nu prezintă grad sporit de risc, să se desfăşoare fără dispozitiv de separare.

Proiectul deputatului mai prevede ca persoanele condamnate care nu prezintă pericol social şi au copii minori cu vârsta de pănă la 14 ani să beneficiaze „cu prioritate de învoiri potrivit legii, până la maximul admis, în funcţie de regimul de detenţie”.

În expunerea de motive, deputatul Nicolae Păun arată că lipsa îndelungată a unuia dintre părinţi are un puternic impact psihic negativ asupra întregii familii, în special asupra copiilor minori şi mai ales cei având vârsta sub 14 ani.

Consiliul legislativ a dat aviz pozitiv proiectului, în timp ce Comisia pentru drepturile Omului a avizat negativ propunerea deputatului Păun.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră