Un cercetător rus care pretinde că dacii se trag din slavi a primit interdicție de intrare în România

04 Mar 2020 | scris de A.V.
Un cercetător rus care pretinde că dacii se trag din slavi a primit interdicție de intrare în România

Autoritățile române i-au interzis intrarea în România lui A.I.Umnov-Denisov, cercetător rus, care venise să țină o conferință despre descendența slavă a dacilor.

Acesta a fost trimis înapoi în Rusia de pe Aeroportul Otopeni, potrivit unei postări pe Facebook a Ambasadei ruse la București. El venise în România pentru a-și prezenta tezele pan-slaviste, care susțin că limba română nu are nici o legătură cu limba latină, relatează G4Media.

Aceste teze sunt utilizate în mod constant de propaganda oficială rusă pentru a slăbi legătura dintre România și Occident.

A.I.Umnov-Denisov urma să țină o prelegere pe tema „Triburile dacilor: cine și de unde sunt” la Centrul Rus de Știință și Cultură, centru deschis în urma unui acord semnat în 2013 de fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, în timpul guvernului Ponta.

Mai mult, cercetătorul rus urma să țină prelegeri și la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București și Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, potrivit postării ambasadei Rusiei la București.

"Totuși, ne bucurăm să comunicăm că publicul local, cu acordul autorului, a avut posibilitatea de a face cunoștință cu tezele principale ale prelegerii. Pe lângă aceasta, autorul a promis să trimită materialele suplimentare (răspunsurile la întrebările cele mai frecvente pe subiectul raportului) pentru traducerea în limba română care, fără îndoială, vor fi de interes pentru societatea științifică românească.
Sperăm că în viitor nu se vor crea obstacole artificiale în calea dezvoltării legăturilor științifice ruso-române", se mai arată în postarea Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră