Un bărbat din Suceava a vrut să omoare doi hoți romi, cu o cange de oţel, după ce i-au furat o drujbă

22 Oct 2015
Un bărbat din Suceava a vrut să omoare doi hoți romi, cu o cange de oţel, după ce i-au furat o drujbă
Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna suceveană Vama, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi loviri sau alte violenţe, scrie presa locală.

Bărbatul a reacţionat violent după ce un grup de persoane de etnie romă i-au furat un motofierăstrău electric. Conform Monitorul de Suceava, din ancheta rezultă că inculpatul, Gheorghe Cazaciuc, se deplasa cu un atelaj hipo pe DN 17, pe raza localităţii de domiciliu, iar la un moment dat a depăşit alte trei căruţe care staţionau pe sensul său de mers. În acele căruţe se aflau mai multe persoane (adulţi şi copii) de etnie romă, din Botoşani.

La scurt timp, bărbatul a fost avertizat de o altă persoană că unul din romi i-a furat ceva din căruţă. Inculpatul s-a îndreptat către cele trei căruțe pentru a-şi face dreptate şi pentru a-şi recupera bunul sustras.

Procurorii precizează că una dintre persoane a aruncat în stradă motofierăstrăul electric. Omul şi-a recuperat bunul, însă n-a mai putut să-și stăoânească furia. A lovit mai întâi un copil în vârstă de 12 ani, cu biciul, apoi a pus mâna pe o ţapină (cange de oțel întrebuinţată la manevrarea bustenilor) pe care o avea în căruţă şi a lovit-o cu partea ascuţită pe Florica M., în vârstă de 37 de ani, din comuna Corni, judeţul Botoşani.

Femeia a fost lovită în umăr, iar apoi a fost înţepată în zona abdomenului, fiindu-i afectat ficatul. Conform concluziilor raportului emis de Serviciul de Medicină Legală Suceava, femeia de 37 de ani a suferit un politraumatism abdominal şi de membre cu plăgi contuze hepatice, leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 30-40 zile de îngrijiri medicale, medicii legişti apreciind că viaţa i-a fost pusă în primejdie.

În ceea ce-l priveşte pe copilul în vârstă de 12 ani, acesta a necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Procesul se va judeca, în primă fază, la Tribunalul Suceava.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră