Parchetul Capitalei cere de la MAI, POLIŢIA CAPITALEI ŞI POLIŢIA ROMÂNĂ date despre TRASEUL lui Gabriel Oprea din ziua TRAGEDIEI. Urmează noi audieri

25 Oct 2015
Parchetul Capitalei cere de la MAI, POLIŢIA CAPITALEI ŞI POLIŢIA ROMÂNĂ date despre TRASEUL  lui Gabriel Oprea din ziua TRAGEDIEI. Urmează noi audieri
Parchetul Capitalei, care face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină, au precizat astăzi, într-un comunicat de presă, că cerut de la MAI, Poliţia Capitalei şi Poliţia Română date despre coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea din ziua accidentului. Potrivit aceloraşi surse, deocamdată au primit doar parţial informaţiile solicitate. 

Parchetul Tribunalului Bucureşti arată, într-un comunicat de presă, că în dosarul privind decesul subinspectorului de poliţie Bogdan Cosmin Gigină, în care a fost începută urmărirea penală pentru ucidere din culpă, au fost efectuate, până în prezent, cercetarea la faţa locului, autopsia medico-legală şi au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte poliţistul decedat. Anchetatori au solicitat şi datele stocate cu privire la comunicaţiile interne ale poliţiştilor implicaţi în deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea din ziua accidentului.

URMEAZĂ NOI AUDIERI 

Procurorii au audiat persoane care aveau cunoştinţă despre împrejurările în care s-a produs accidentul de pe strada Ştirbei Vodă, respectiv poliţiştii din coloană şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum şi alţi martori aflaţi în zonă.  Anchetatorii au solicitat şi documentaţia privind efectuarea lucrărilor de reparaţie de la locul producerii evenimentului, printre care actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare şi siguranţă specifice.

În zilele următoare vor fi continuate audierile persoanelor care au cunoştinţă despre circumstanţele în care s-a produs accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină.  Totodată, urmează să fie dispusă expertiza tehnică cu privire la vehicul şi dinamica producerii accidentului, precum şi cu privire la imaginile surprinse de camerele de supraveghere, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.


Poliţistul mort în accident lucra de opt ani în MAI


La slujba de înmormântare  a poliţistului de la Cimitirul Ghencea Civil au luat cuvântul colegii săi de la Brigada Rutieră și s-a citit ordinul de avansare post-mortem la gradul de subinspector. Polițistul avea 28 de ani, era căsătorit și lucra de 8 ani în Ministerul Afacerilor Interne. El a încetat din viață la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce, în seara de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident în timp ce se afla în misiune.

Poliția Capitalei a anunțat că polițistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. "Polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic", a precizat Poliția Capitalei.  Conform Poliției Capitalei, incidentul s-a produs pe strada Știrbei Vodă din București, iar groapa fusese săpată de o companie de gaze.

Politistul e 28 de ani si-a pierdut viata marti seara

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Şeful Serviciului de Presă al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, declara că groapa în care a căzut poliţistul cu motocicleta era semnalizată, în zonă având loc lucrări la carosabil. Sarca a precizat că poliţistul se afla în misiune şi se îndrepta către o zonă în care ar fi urmat să fluidizeze circulaţia.

Surse judiciare au declarat că în acest caz procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală în care s-a început urmărirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpă.





Alte stiri din Actualitate

Ultima oră