Udrea ar putea cere audiență la Kovesi: "Aștept să văd dacă DNA este de acord să pun cauțiune bunurile sechestrate "

02 Noi 2015
Udrea ar putea cere audiență la Kovesi:
Elena Udrea a anunțat că va face o cerere de audiență la șeful Direcției Naționale Anticorupție, Laura-Codruța Kovesi, în situația în care DNA nu va răspunde solicitării de a depune drept cauțiune bunuri aflate acum sub sechestru.
 
"Am făcut toate solicitările, toate contestațiile posibile, toate plângerile împotriva condițiilor controlului judiciar și așteptăm să vedem dacă instituția DNA este de acord să pun cauțiune bunurile care tot la DNA sunt sechestrate. (...) Nu, nu am varianta (împrumutului — n.r.). Vorbim de o sumă uriașă, cinci milioane de lei. Este exclus să poți împrumuta banii aceștia de la cineva. (...) Nu cred că cineva își dorește să riște să se expună pericolului de a fi căutat și arestat a doua zi ajutând-o pe Elena Udrea. Dar, în situația în care DNA nu va răspunde solicitării mele de a îmi permite, conform legii, să depun cauțiune bunuri aflate acum sub sechestru, voi face o cerere de audiență la procurorul-șef DNA, doamna Kovesi", a declarat Udrea, la ieșirea din sediul DNA.
 
Elena Udrea este cercetată sub control judiciar pe cauțiune, fiind stabilită suma de 5 milioane lei. Potrivit unor surse judiciare, măsura a fost luată după ce Parlamentul nu a încuviințat arestarea preventivă, iar controlul judiciar pe cauțiune este următoarea măsură raportat la gravitatea faptei. 

Dacă nu plătește cauțiunea, procurorii pot impune o măsură mai dură împotriva acesteia.

Aceasta este cea mai mare cauțiune cerută vreodată în România.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Elena Udrea trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemată; să informeze cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemată; să nu părăsească municipiul București, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de ceilalți participanți la comiterea infracțiunii și martori și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect, pe nicio cale.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră