Udrea a dat din nou cu subsemnatul la Poliție. Cartea despre cele 72 de zile petrecute în arest va fi gata în toamnă

21 Iul 2015
Udrea a dat din nou cu subsemnatul la Poliție. Cartea despre cele 72 de zile petrecute în arest va fi gata în toamnă
Elena Udrea s-a prezentat, în această dimineață, la Poliţie, pentru a semna conform obligaţiilor controlului judiciar, sub care este cercetată în dosarul "Gala Bute".
 
Întrebată de jurnaliști în ce stadiu se află cartea la care lucrează, fostul ministru al Dezvoltării a spus că speră ca prin toamna anului 2015 să fie gata. 
 
"Scriu, am timp, dacă tot stau. Probabil că undeva în toamnă, septembrie, va fi gata. Este o carte despre perioada petrecută în arest, în puşcărie, despre lucrurile trăite acolo, oamenii întâlniţi acolo, cum am ajuns în acea situaţie, ce am simţit, ce se întâmpla acolo, istoria recentă a României şi ce se întâmplă astăzi în România", a afirmat Elena Udrea.
 
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în 16 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu în cazul fostului ministru Elena Udrea, aceasta urmând să fie judecată în dosarul "Gala Bute" sub control judiciar.
 
Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în acest dosar, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. 
 
În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră