Ucigașul „chinezilor din geamantan”, eliberat. Câți ani de închisoare a făcut?

15 Ian 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Ucigașul „chinezilor din geamantan”, eliberat. Câți ani de închisoare a făcut?

Sintagma „chinezii din geamantan” îți mai spune ceva? A intrat în folclor, dar, presupun că nu mai știi amănuntele...Totul s-a intamplat prin 1994, acum 23 de ani...

Ultimul dintre cei 3 chinezi condamnati la 22 de ani de inchisoare, pentru ca au ucis si pus intr-un geamantan un conational, in 1994, a fost expulzat din Romania.

Judecatorii au stabilit ca in septembrie 1994, un cuplu de chinezi, impreuna cu un complice, au ademenit intr-un apartament un alt cuplu. I-au ucis, apoi trupurile au fost puse in doua valize, care au fost aruncate in lacul Cernica.

Oficiali din IGI au declarat că este vorba de Chai Yi Feng, acuzat că, în 1994, împreună cu doi conaționali — Tong Xiao Dung și concubina acestuia, Zhang Yi Duo, au omorât și jefuit un cuplu de chinezi din București.

Crima a avut loc într-un apartament din sectorul 2 al Capitalei, victimele fiind lovite cu corpuri contondente și apoi strangulate. Cadavrele au fost înghesuite în două geamantane, după care au fost abandonate în stufăriș, pe malul lacului Cernica. Mobilul crimei a fost jaful, cei doi soți având o afacere profitabilă în Complexul Europa.

La sfârșitul lunii decembrie 2016, Chai Yi Feng a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Codlea, după ispășirea a 22 de ani de închisoare. Potrivit competențelor, polițiștii de imigrări l-au preluat pe chinez și au efectuat demersurile necesare în vederea expulzării din România.

Polițiștii de imigrări l-au escortat pe chinez până la Punctul de Trecere a Frontierei Otopeni, de unde străinul a părăsit vineri teritoriul României cu o cursă de linie către țara de origine. La ieșire din țară, pe numele său a fost instituită măsura de nepermitere a intrării în țara noastră pentru o perioadă de 5 ani.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră