TVR a plătit datoria către ANAF. Televiziunea Publică aşteaptă acum deblocarea conturilor

30 Iul 2015
TVR a plătit datoria către ANAF. Televiziunea Publică aşteaptă acum deblocarea conturilor
Televiziunea Publică a plătit 10 milioane de lei către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și așteaptă ca instituția să-i deblocheze conturile. 
 
Anunțul a fost făcut de preşedintele TVR, Stelian Tănase în fața angajaților care-i pichetau biroul. Potrivit tvr.ro, Tănase le-a mai spus angajaților că, în opinia sa, salariile nu ar mai trebui tăiate, însă o hotârîre se va lua săptămâna viitoare în Consiliul de Administraţie.
 
În urmă cu două zile, Consiliul de Administraţie al TVR a hotărât reducerea zilelor lucrătoare de la cinci la patru şi implicit tăierea salariilor cu 20%. Sindicatul a atacat în instaţă această decizie pe motiv că nu a fost respectată legea care cere consultări înainte de o hotărâre.
 
Peste câteva luni, o altă datorie a TVR pentru bugetul de stat ar putea să se prescrie. În aceste condiţii, ANAF ar putea bloca din nou conturile instituţiei.
 
În urmă cu zece zile, ANAF a blocat conturile Televiziunii Publice pentru o datorie din 2010 care, dacă nu ar fi fost recuperată, s-ar fi prescris în acest an. TVR are însă restanţe totale de aproape 200 de milioane de euro. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră